Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la Bistriţa, că, în opinia sa, Guvernul „ascunde” o creştere a TVA, a taxelor şi impozitelor pentru anul viitor, acesta fiind motivul pentru care nu vine cu proiectul de buget în Parlament.

„Nu ştiu de ce amână premierul Emil Boc să vină cu el (cu proiectul de buget -n.r.) în faţa Parlamentului. Nu ştiu ce ascunde acest proiect de buget. Eu sunt convins că, dacă într-adevăr doreşte Guvernul interimar şi preşedintele în exerciţiu să avem buget, şi dacă au şi muncit în această perioadă cei care se află la guvernare, atunci ar trebui să vină cu proiectul de buget cât mai repede. Am impresia că ei ascund o creştere a TVA şi o creştere a diferitelor impozite şi taxe şi de aceea nu vor să vină cu el în faţa Parlamentului”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Kelemen Hunor, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Creşterea taxelor-soluţie greşită

Candidatul UDMR la Preşedinţie a ţinut să precizeze că aceasta ar fi o soluţie greşită într-o perioadă de criză pe care o traversează ţara.

„Pentru criza economică şi atenuarea efectelor ei noi am propus, pentru anul următor şi anii care urmează, reducerea câtorva taxe şi impozite fiindcă cel mai important este, într-o astfel de perioadă, să iei povara de pe umerii cetăţeanului, nu să mai creşti impozitele. Dacă plătim mai mulţi şi un pic mai puţin, atunci şi resursele vor fi mai însemnate fiindcă nimeni nu va încerca să ocolească legea. Dacă cresc impozitele şi taxele, legea va fi ocolită, creşte economia neagră şi nu va creşte disciplina fiscală”, a spus Kelemen.

SURSA:Mediafax