Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a dat un semnal de susținere a moțiunii inițiate de PSD împotriva Guvernului Orban, explicând că anticipatele sunt la 7-8 voturi distanță.

Liderul UDMR a declarat, miercuri la RFI, că partidele care doresc într-adevăr alegeri parlamentare anticipate ar trebui să susţină moţiunea de cenzură. În plus, el a spus clar și răspicat că UDMR va sprijini demersul PSD, după ce Cabinetul Orban îşi va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, transmite News.ro.

Kelemen Hunor a arătat că ”cei care nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul intervenţiei Guvernului cu mai puţin de şase luni înainte de alegerea primarilor, alegerile locale, sunt obligaţi să susţină o moţiune de cenzură, fiindcă nu există altă posibilitate de a bloca intrarea în vigoare a acestui proiect de lege”.

”Cei care doresc într-adevăr anticipate ar trebui să susţină moţiunea de cenzură, fiindcă altfel nu pot începe procedurile constituţionale necesare pentru dizolvarea Parlamentului”, consideră liderul UDMR.

UDMR oferă garanții

”Eu în acest moment pot să garantez voturile noastre, despre alte voturi nu pot vorbi, dar eu cred că sunt şanse foarte bune să existe încă şapte-opt voturi, ca să avem 233 de voturi şi atunci sigur, deschidem procedura constituţională spre anticipate”, a spus Hunor.

Trebuie amintit că PSD a iniţiat o moţiune de cenzură, susţinută de UDMR, ca reacţie la asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.