Twitter a anunţat Super Follows, o formă de abonament prin care utilizatorii vor trebui să plătească o taxă lunară pentru a avea acces la unele postări, transmite news.ro.

După ce, în urmă cu doar câteva zile, Twitter a anunţat că lucrează la o formă de subscripţie prin care accesarea anumitor postări să se facă doar dacă se plăteşte un abonament lunar, compania americană a revenit cu prezentarea concretă a acestei facilităţi.

Utilizatorii Twitter vor putea cere, în curând, un abonament lunar pentru a da acces la unele din propriile postări şi, de partea cealaltă, cei interesaţi de postările respective vor trebui să-l plătească.

Super Follows, cum se va numit această funcţie, va permite utilizatorilor să selecteze unele din propriile postări, care să intre sub incidenţa abonamentului. Dincolo de postări, tot în abonament poate intra un newsletter, un badge sau alte forme de conţinut.

Există mai multe praguri de preț pentru abonamente

Utilizatorii Twitter și investitorii companiei au cerut de mult timp să lanseze un model bazat pe abonament. Întrucât un număr tot mai mare de creatori și influențatori de internet utilizează instrumente precum Patreon, Substack și OnlyFans pentru a câștiga bani din popularitatea lor online.

„Explorarea oportunităților de finanțare a publicului, cum ar fi Super Follows, va permite creatorilor și editorilor să fie susținuți direct de publicul lor și îi va stimula să continue să creeze conținut pe care publicul lor îl adoră”, a spus compania într-un comunicat.

Twitter, care descrie această facilitate ca o formă de monetizare pentru publisheri şi creatorii de conţinut, a dat exemplul unui abonament de 5 dolari pe lună, însă, se pare vor exista mai multe praguri de preţ, la alegerea utilizatorilor.

Alături de viitoarele abonamente, Twitter a anunţat Communities – grupuri formate în jurul unui anumit subiect. Utilizatorii Twitter vor putea urmări aceste grupuri aşa cum utilizatorii Facebook se înscriu în grupuri sau cei de Instagram urmăresc tag-uri.

Pentru niciuna din cele două viitoare facilităţi nu există o dată de lansare anunţată oficial.