Tulpina indiană, mai periculoasă decât cea britanică?

Etapa finală a planului de relaxare din Marea Britanie începe în ziua de 21 iunie, când vor fi ridicate restricțiile de distanțare socială.

„Suntem încrezători că reducerea restricțiilor începând de luni este un lucru corect ce trebuie făcut şi este sigur. Dar, pe măsură ce privim spre 21 iunie, pe bună dreptate, ne uităm la dovezile care apar zi de zi în jurul aspectelor cheie ale modului în care se comportă aşa-numita variantă indiană”, a declarat Edward Argar, ministrul englez al Sănătăți.

De asemenea, acesta a subliniat că, în momentul de față, nu există dovezi care să arate că noua tulpină indiană este rezistentă la vaccin sau este mai periculoasă.

„Dar la ceea ce ne uităm este transmisibilitatea şi cât de ușor se transmite această variantă. Așadar, facem ceea ce trebuie pentru luni. Evident, vom monitoriza totul în următoarele cinci săptămâni înainte ca decizia să fie luată pe 21 iunie”, a explicat ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Infecțiile cu coronavirus au scăzut în Marea Britanie în luna martie

Prevalenţa infecţiilor cu noul coronavirus în Anglia a scăzut la jumătate din martie, mulţumită unei campanii de vaccinare eficiente împotriva covid-19, însă variante noi ale SARS-CoV-2 rămân o ameninţare, arată o anchetă publicată joi, relatează Reuters.

Acest studiu, REACT, realizat de către cercetători de la London College, arată că numărul contaminărilor cu noul coronavirus a scăzut şi atinge o medie de unu la 1.000.

„Rezultatul de azi (joi) demonstrează impactul campaniei noastre de vaccinare asupra ratei infecţiei în întreaga ţară”, apreciază ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock.

Acest studiu nu acoperă Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care luptă separat împotriva covid-19.