Tribunalul București a dat verdictul!

După regretatul deces al jurnalistei Oana Bălulescu, produs din cauza lipsei unui parapet de pe DN1, CNAIR a fost obligata la plata unor daune totale de 3 milioane lei, conform informațiilor transmise de către Lumea Justiției.

Mai precis, Tribunalul București a decis să oblige la plata a 3 milioane de lei cu titlu de daune morale către familia jurnalistei. Astfel, a fost antrenată răspunderea delictuală în sarcina CNAIR pentru lipsa parapetului respectiv, care ar fi putut preveni tragicul accident.

Accidentul rutier soldat cu decesul jurnalistei Oana Gabriela Bălulescu

În urmă cu 5 ani, în ziua de 12 mai 2016, a avut loc accidentul rutier soldat cu decesul jurnalistei Oana Gabriela Bălulescu. Pe DN1, în zona Otopeni, o mașină a aterizat pe mașina jurnalistei, după ce a încercat să schimbe sensul de mers. Amintim că în mașina Oanei Gabriela Bălulescu se afla și fiica ei minoră.

Chiar din acel moment, s-a stabilit că tragicul accident ar fi putut fi evitat dacă în zona respectivă ar fi fost montați, precum era prevăzut de lege, parapeții între cele două sensuri de mers. Această responsabilitate aparținea CNAIR, conform OUG 55/2016.

Responsabilitatea a fost îndeplinită după ce a avut loc accidentul din 2016. CNAIR a decis să monteze parapetul de separare a celor două sensuri iar din acel moment nu a mai avut loc niciun accident soldat cu decese.

Minuta pronunțată în 21 aprilie 2021

„Admite cererea. Obliga parata la plata sumei de cate 1 000 000 LEI pentru fiecare dintre reclamanti. Obliga parata la plata catre reclamantul Balulescu Cristian a sumei de 1500 Lei onorariu expert si suma de 4000 lei onorariu avocat, cu titlu de cheltuieli de judecata. Admite cererea formulata de dnul expert Beldimanescu Ion Dorinel, si majoreaza onorariul acestuia cu suma de 3500 LEI. Obliga reclamantii la plata diferentei de onorariu, catre dnul expert. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”, este scris în minunată pronunțată în 21 aprilie 2021, în dosarul nr. 10415/3/2019dosarul nr. 10415/3/2019, conform sursei menționate.

Sursă foto: Dreamstime