Veste bună din sectorul feroviar. De astăzi circulă trenul super rapid care face 2 ore până la Brașov. Potrivit unui comunicat de presă, începând de astăzi, 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Astfel, trenul “Tomis Expres” a parcurs azi distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4h și 10’, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută.

Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov – București în doar 2h si 07′ cu o singura oprire de un minut în Predeal.

„Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană).

Unde se va deplasa Tomis Expres

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat.

Acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană cât și în stațiunile de pe litoral”, se arată în comunicatul de presă.

O altă veste importantă a venit tot astăzi. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a oferit detalii de ultimă oră despre trenurile care vor începe să circule din acest weekend pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”. Duminică, 13 decembrie, va începe să circule trenul de la Gara de Nord spre Aeroportul Otopeni, la un interval de 40 de minute, 24/24 ore. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că durata călătoriei va fi de aproximativ 20 de minute.