Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul cumplic! Trebuie să punem degetul pe rană, a decretat primul-ministru care și-a cerut scuze și față de românii cei mai afectați de restricțiile anti-COVID impuse de Guvern.

Premierul României a spus că își cere scuze față de românii care vor să organizeze nunți sau botezuri în această perioadă, evenimente care sunt interzise din cauza pandemiei.

„Îmi cer scuze față de cei care fac nunți sau botezuri, dar chiar trebuie să punem degetul pe rană, pentru că aici nu s-au respectat reguli (…) Au fost nunți și de 400 de persoane. Aici organizatorii și nuntasii nu au tinut cont de reguli”, a spus Ludovic Orban, duminică seară la B1 TV.

Primul-ministru a susținut că, din analizele specialiștilor, s-a stabilit că evenimentele private sunt sursa principală de infectare cu noul coronavirus.

Trebuie amintit că Ludovic Orban a anunțat că în Capitală se impune purtarea obligatorie a măștii în spații deschise, adică și pe stradă! Măsura este necesară în contextul în care Bucureștiul a depășit pragul ratei de infectare de 3 la mie. În concluzie, Ludovic Orban spune că se impune purtarea măștii obligatorie și în spațiile deschise, nu doar în cele închise. În opinia sa, se impune și trecerea în online a tuturor școlilor, precum și închiderea teatrelor, a restaurantelor și a cinematografelor.

„Intrarea în vigoare a acestor măsuri, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului”, a spus premierul.

Ludovic Orban a transmis, duminică, că este prematură o decizie a carantinării Capitalei, însă vor fi impuse o serie de noi măsuri în următoarele 48 de ore.

„Este prematur să discutăm despre o astfel de decizie (n.r. – instituirea carantinei) cert este că 14 zile aceste măsuri vor fi în vigoare” a declarat prim-ministrul duminică după amiază, în condiţiile în care Capitala a ajuns la pragul de infectare de 3,02 la mie.