Compania austriacă de petrol şi gaze OMV, proprietarul OMV Petrom, anunţă demararea unui proces de negociere exclusivă cu Verbund, cea mai mare companie de electricitate din Austria, pentru vânzarea pachetului de 51% la Gas Connect Austria, potrivit unui comunicat al OMV.

Gas Connect Austria construieşte şi operează conductele magistrale de transport al gazelor din Austria şi este deţinută de OMV (51%) şi AS Gasinfrastruktur GmbH (49%).

De asemenea, Gas Connect Austria este responsabilă cu gestionarea capacităţilor de import şi export, precum şi de capacitatea de transport necesară pentru consumul pieţei consumatorilor casnici, scrie Agerpres.

OMV intenţionează să iasă de pe piaţa reglementată de transport

„Odată cu această posibilă vânzare, OMV intenţionează să iasă de pe piaţa reglementată de transport, în linie cu strategia sa de a se angaja într-un portofoliu proactiv, care să-i asigure o creştere profitabilă. În acelaşi timp, OMV va rămâne activă în ceea ce priveşte logistica internaţională a gazelor, piaţa de stocare şi segmentul de furnizare şi trading de gaze”, au susţinut oficialii companiei.

Verbund, potenţialul cumpărător al acţiunilor Gaz Connect Austria, este unul dintre principalii producători de energie hidro din Europa.

OMV deţine 51% din acţiunile OMV Petrom, cea mai mare companie de petrol şi gaze din România.