Grupul energetic austriac OMV AG pregăteşte majorarea la 75% a participaţiei sale deţinute la producătorul de mase plastice Borealis, într-o tranzacţie evaluată între 4 şi 4,5 miliarde de euro (4,5 – 5,1 miliarde de dolari), a anunţat vineri publicaţia Der Standard, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Mubadala, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, deţine 64% din Borealis, în timp ce participaţia OMV este de 36%. La rândul său, Mubadala este al doilea mare acţionar al OMV, după statul austriac.

Un purtător de cuvânt al OMV a refuzat să comenteze informaţia.

OMV vrea să recicleze masele plastice folosite şi să le convertească în ţiţei sintetic

Conform publicaţiei austriece, OMV ar urma să achiziţioneze o participaţie de 39%, iar tranzacţia se află pe agenda reuniunii de miercuri a Board-ului de Supervizare, care urmează să semneze achiziţia.

OMV intenţionează să recicleze masele plastice folosite şi să le convertească în ţiţei sintetic, dar şi să se extindă în Orientul Mijlociu. Compania intenţionează să vândă unele active, dar nu a decis încă ce va vinde, susţine Der Standard.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie), scrie Agerpres.