Traian Băsescu nu crede că Dan Barna va fi urmărit penal. Fostul președinte este rezervat în această privință

Fostul șef al statului este de părere că OLAF a sesizat DNA cu privire la proiectele cu fonduri europene gestionate de Dan Barna, fără a-l anunța, în prealabil, pe prim ministrul Florin Cîțu.

“Era posibil pentru DLAF este aparent o structură care ţine de Guvern. E prelungirea în statele membre a OLAF. Este mai degrabă un organism de centralizat al OLAF-ului Bruxelles. Este posibil să nu-l informeze şi să fii făcut informarea că au făcut o sezizare direct la OLAF.”, spune Traian Băsescu.

”Aș fi mai rezervat”

Europarlamentarul Traian Băsescu a mai spus că suspiciunilenu au fost făcute publice de nicio instituție. El a precizat că nu crede că Dan Barna va fi pus sub urmărire penală de către Parchet. Fostul președinte al României a mai spus că este mai rezervat cu privire la acest subiect până când procurorii se vor pronunța.

”Suspiciunile deocamdată nu au fost făcute publice de nicio instituţie a statului. Sunt suspiciuni lansate cu un oarecare temei de presă. Nu ştim dacă Parchetul îl va pune sub urmărire penală pe Dan Barna sau nu. Aş fi mai rezervat până la momentul la care procurorii se vor pronunţa”, a precizat Traian Băsescu la România TV.

Ce spune Dan Barna

Vicepremierul a declarat marți că în cazul în care va porni urmărirea penală împotriva sa se va retrage din funcții.

“Dacă se va porni urmărirea penală împotriva mea, evident mă voi retrage. (…) Principiile pe care le susțin, fără penali în funcții publice, voi continua să le susțin și reprezintă o valoare și un crez cu care am venit în politică și cu care voi continua să fac politică în România. Am solicitat notă de constatare de la DLAF”, a declarat Barna, într-o prima reacție publică după ce DLAF a trimis la DNA dosarul respectiv.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea