Traian Băsescu îl laudă pe Nicușor Dan

În cadrul unui interviu, Traian Băsescu a exprimat aprecierea sa față de munca actualului primar general. Potrivit fostului președinte, Nicușor Dan a avut curajul să abordeze „problemele grele ale Bucureștiului”. Iar acesta este lucru pe care alți primari nu l-au făcut, spune el.

„Orice s-ar spune despre Nicușor, omul ăsta a avut curajul să intre în Bucureștiul subteran, lucru pe care primarii n-au avut curajul să-l facă până acum. Au menținut activitatea la ceea ce se vede și au neglijat Bucureștiul subteran. Ori Nicușor aici a investit foarte mulți bani și eu cred că încă un mandat va face ca Bucureștiul să aibă infrastructură subterană acceptabilă.

Uitați-vă că au dispărut și toate cablurile care erau atârnate pe stâlp, au fost introduse în canalele subterane de comunicații. Se întâmplă lucruri importante în București. Uitați-vă că are curajul introducerii de sensuri unice. Cine ar fi crezut că va fi un primar care va avea curaj să spună „fraților, în Dorobanți sens unic”. Cine ar fi crezut?

Uite că a făcut-o Nicușor și în foarte multe alte locuri văd că apare ideea, și nu numai ideea, ci se pune și în practică sensul unic, ceea ce ușurează mult traficul”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Întrebat dacă îi place de Nicușor Dan ca primar general al Bucureștiului, fostul președinte a răspuns:

„N-aș spune că îmi place. Dar îi apreciez munca. Nu pot să spun despre un primar că-mi place sau nu-mi place. Dar mă uit că are curajul să abordeze problemele grele ale Bucureștiului.

Traficul, cu sensurile unice și încep să văd modelul de la Bruxelles preluat și aici, cu foarte multe sensuri unice, ceea ce ușurează traficul. Și Bucureștiul subteran, cu țevile de la RADET înlocuite. Bucureștiul subteran cu căblăraia de pe stâlpi coborâtă sub trotuare”.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului
Nicușor Dan / SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan

Gabriela Firea nu l-ar putea învinge pe Nicușor Dan

Traian Băsescu a afirmat, totodată, că Gabriela Firea „are o problemă în partid”. Acesta a adăugat că decizia de a nu fi desemnată ca și candidat al PSD pentru Primăria Capitalei indică o lipsă de încredere din partea premierului Marcel Ciolacu.

„Nu cu mine are o problemă, sau nu eu cu dânsa am o problemă. Are o problemă în partid. Rar se întâmplă ca un partid să aibă un candidat care oricum ai da sondajele iese prima sau a doua și să n-o pui să candideze.

E clar că e neîncrederea lui Ciolacu. Lui Ciolacu îi e frică de această doamnă că ar putea să câștige alegerile la Capitală și o să se trezească cu ea, „știi ceva, domn Ciolacu? Am câștigat la Capitală, în septembrie m-aș înscrie și ca independent la prezidențiale”. Aici e teama lui Ciolacu de Firea. Eu aș putea să-l liniștesc”, a spus el.

Potrivit fostului președinte, „Firea n-are cum să câștige în fața lui Nicușor, pentru că bucureștenii sunt oameni instruiți”.

„Văd și ei ce se întâmplă în Capitală și că Nicușor e un primar care a preferat în loc să arunce banii pe imagine, pe cumpărat ochelari, pe dus pensionarii în Grecia, pe dus oameni la Sfânta Parascheva.

În loc să cheltuiască bani pe astea a băgat bani cât a putut în infrastructura nevăzută a Capitalei. Ceea ce-i important”, a spus el.

Traian Băsescu a declarat că alianța dintre PSD și PNL în cursa pentru Primăria Capitalei nu este pe drumul victoriei. Potrivit acestuia, liberalii și social-democrații vor avea un candidat unic „care nu va câștiga”.

„Bucureștiul are peste 50% oameni inteligenți, oameni instruiți, care înțeleg ce se întâmplă în oraș”, a afirmat fostul președinte.

PNL și PSD, candidat comun la Primăria Capitalei?

Amintim că luni seara, premierul Marcel Ciolacu a abordat subiectul candidatului pentru funcția de primar al Capitalei. Acesta a spus că decizia „nu e o bâlbâială la decizie”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, „nu a construit nimic în București”.

Premierul a subliniat necesitatea ca viitorul primar să fie una care să manifeste o adevărată pasiune pentru administrarea orașului.

Marcel Ciolacu a adăugat că în cazul în care PSD o sprijină pe Gabriela Firea, iar PNL pe Sebastian Burduja, crește posibilitatea ca Nicușor Dan să rămână în funcție de primar.

Într-un efort de a găsi un candidat care să împace interesele ambelor partide, liderii Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, și Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, se străduiesc să identifice o persoană acceptabilă pentru ambele electorat. Această misiune de a găsi un candidat care să satisfacă cerințele ambelor tabere reprezintă o provocare complexă. Mai multe puteți citi aici.