Este doliu uriaș în lumea sportului. Un cunoscut pilot anti-vaccinist a murit din cauza COVID. Este vorba de fostul pilot spaniol de Moto, Jorge Lis (46 de ani). El avea în palmares numeroase victorii. Acesta  a reușit să devină sub campion la categoria 125cc în urmă cu 25 de ani.

Pilotul a respins cu tărie vaccinul anti-COVID. În ultima vreme el a ieșit cu serie de declarații controversate despre vaccinul împotriva coronavirusului, afirmând cu tărie că refuză vaccinarea.

Ulterior, fostul pilot s-a îmbolnăvit de coronavirus și a fost internat în spital. Cum starea sa s-a agravat, medicii l-au internat la terapie intesivă, unde și-a petrecut ultimele 45 de zile din viață.

În dimineața zilei de luni, el a murit, arată presa din Spania.

Și-a cerut scuze de la noi pentru că nu a ascultat

După ce a stat internat în spital, sora sa afirmă că acesta regreta că nu s-a vaccinat și că a acordat atenție teoriilor care anulau pandemia.

„Și-a cerut scuze de la noi pentru că nu a ascultat și pentru ideile negaționiste pe care le-a avut în aceste luni. Îmi spunea că își dorea să fi fost vaccinat. Îi era frică de vaccin. El ne-a rugat să nu ne facem vaccinul”, a spus sora sa, potrivit AS.com.

Familia sa a dezvăluit că fostul pilot nu avea probleme de sănătate și ducea o viață sănătoasă. El practica sport frecvent, iar înainte să afle că are COVID, el practica înotul și mergea cu bicicleta pe munte. După mai bine de o lună în spital, el a murit după ce plămânii săi au fost puternic afectați de mult temutul virus.

Trebuie spus că și în România a crescut puternic numărul cazurilor de COVID. Până ieri, 20 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.152.052 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Numărul celor care au ajuns la ATI se ridică la 952.

Sursă foto: Dreamstime