Tragedie uriașă în lumea sportului internațional: O sportivă cunoscută a decedat la doar 24 de ani, la scurt timp după ce a postat un mesaj pe internet.

Lipsa ei de la Olimpiada de la Tokyo se pare că i-a adus o suferință mai mare decât au putut să anticipeze apropiații.

Tragedia uriașă în lumea sportului internațional. Fostă vicecampioană mondială, decedată

Ciclista neozeelandeză Olivia Podmore, specializată în probele pe velodrom, a încetat din viaţă la doar 24 de ani, a anunţat Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), prin intermediul preşedintelui său, David Lappatient.

Fosta vicecampioană Olivia Podmore a fost prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, unde a concurat în probele de viteză pe echipă, individuală şi keirin.

Ea nu a fost selecţionată pentru Olimpiada de la Tokyo, care s-a încheiat duminică. Cauza decesului nu este deocamdată cunoscută.

Sportiva de la antipozi are în palmares o medalie de argint la viteză pe echipe, cucerită la Campionatele Mondiale de ciclism pe pistă pentru juniori de la Astana, în 2015, devenind atunci vicecampioană mondială.

Cu câteva ore înainte de deces, Olivia Podmore postase pe Instagram un mesaj interesant despre sportul de performanţă, scrie The Mirror.

”Îmi pare rău că ai suferit”

”Sportul este un debuşeu uimitor pentru atât de mulți oameni, este o luptă, este o luptă, dar este atât de vesel.

Sentimentul când câștigi este diferit de oricare altul, dar sentimentul când pierzi, când nu ești selectat nici măcar când te califici, când (ești) rănit, când nu îndeplinești așteptările societății, cum ar fi deținerea unui case, căsătorie, copii, toate pentru că încerci să oferi totul sportului tău este, de asemenea, diferit de oricare altul”, a scris sportiva, vizibil afectată că nu a fost selecţionată în lotul național pentru Tokyo.

Fratele ei, Mitchell Podmore, a postat, zdrobit de durere, pe rețelele de socializare: ”Odihnește-te în pace superba mea soră și fiică iubită a lui Phil Podmore.

Vei fi în inimile noastre pentru totdeauna.”.

Iar legenda australiană a ciclismului, Anna Meares, a fost printre cei care i-au adus tribut lui Podmore.

Ea a postat pe Twitter : ”Inima mi se frânge pentru pierderea unei vieți tinere. Îmi pare rău că ai suferit.”.

Sursă foto: Dreamstime.

Sursa foto: Facebook.
Sursa foto: Facebook.