Este doliu printre politicienii din Iaşi! Luminiţa Iordache, fost deputat PSD de Iaşi, a încetat din viaţă. Ea suferea de o boală incurabilă, iar decesul a fost confirmat de către apropiaţii fostului politician.

Luminiţa Iordache a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul organizaţiei PSD Iaşi între 2000 şi 2008, precum şi funcţia de consilier judeţean în toată această perioadă. Ea a fost deputat de Iaşi între anii 2008 şi 2012, la început din partea Partidului Social Democrat, iar apoi, din 2010, a activat ca deputat independent afiliat UNPR.

Luminiţa Iordache s-a numărat printre fondatorii UNPR, fiind foarte activă în mediul politic. Fostul vicepremier şi lider al UNPR Gabriel Oprea a transmis, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că “am pierdut un om de mare valoare”. “Ca deputat UNPR, s-a luptat pentru drepturile militarilor şi poliţiştilor, pentru drepturile femeilor, ale copiilor şi ale pensionarilor”, a mai precizat Oprea.

Mesajul postat de Gabriel Oprea după trecerea în nefiinţă a Luminiţei Iordache

“Am pierdut, astazi, un om de mare valoare. Colega si prietena noastra Luminita Iordache a plecat spre lumina, lasand in urma doua fiice si sotul, profund indurerati. Indurerati sunt si colegii de partid si toti oamenii care au avut bucuria sa o cunoasca.

Luminita s-a numarat printre fondatorii UNPR si a fost presedintele organizatiei judetene Iasi. Ca deputat UNPR, s-a luptat pentru drepturile militarilor si politistilor, pentru drepturile femeilor, ale copiilor si ale pensionarilor.

A fost un om de echipa, devotat colegilor si proiectului UNPR, un om care si-a iubit nespus tara, semenii si pe Dumnezeu.

Luminita avea intotdeauna un zambet cald pe buze si o vorba buna pentru fiecare.

Cum i-a fost numele, i-a fost si inima: raspandea lumina oriunde se afla. Drum lin spre Ceruri, prietena draga! Vei fi mereu in amintirea noastra!”