Doliu uriaș în muzica internațională! Un rapper african, apreciat pentru faptul că a atras atenția lumii asupra muzicii din Rwanda, a murit în închisoare.

Decesul s-a petrecut chiar înaintea convocării sale la tribunal, pentru a se stabili data unei audieri pentru eliberarea pe cauțiune.

Doliu uriaș în muzica internațională! Deces în condiții necunoscute

Rapperul rwandez Jay Polly, plasat în detenţie în aprilie după ce a organizat o petrecere interzisă unde s-au consumat stupefiante, a decedat în circumstanţe nedeterminate, au informat joi surse ale spitalului, unde muzicianul fusese transferat în cursul nopţii, relatează AFP.

Jay Polly, pe numele său real Joshua Tuyishimiye, a ajuns la spital în jurul orei 03:00 joi dimineaţă, a declarat Pascal Nkubito, directorul spitalului Muhima din Kigali.

„Se afla în stare critică şi inconştient. Medicii au încercat să-l reanimeze dar din păcate a decedat după scurt timp. La orele 03:30, i s-a consemnat decesul”, a declarat Nkubito. „Nu vreau să speculez asupra cauzei decesului. Vom afla după autopsie”, a adăugat el.

Joshua Tuyishimiye, 33 de ani, a fost arestat în aprilie alături de alte persoane la domiciliul său, unde organizase o petrecere.

Petrecerile sunt strict interzise în Rwanda din cauza pandemiei de COVID-19. Persoanele care încalcă această dispoziţie sunt obligate să petreacă noaptea pe un stadion, unde ascultă la megafon directivele impuse de COVID-19, ori sunt plasate în detenţie.

Exponent al culturii care a contribuit la muzica rwandeză

Poliţia a afirmat că Joshua Tuyishimiye şi invitaţii săi „erau pe cale să consume băuturi şi să abuzeze de stupefiante”.

Printre contravenienţi se aflau şi trei cetăţeni străini, care aveau asupra lor certificate false de testare negativă la COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, John Bosco Kabera.

Rapperul fusese convocat miercuri la tribunal pentru o audienţă, în care data procesului său fusese stabilită pentru 2 decembrie.

El solicitase să fi eliberat din închisoare, pe motiv că detenţia sa provizorie de 30 de zile expirase, însă eliberarea sa pe cauţiune i-a fost refuzată.

Artistul a fost omagiat pe reţelele de socializare unde a fost amintit drept un exponent al culturii care a contribuit la muzica rwandeză.