Fostul internaţional englez Paul Mariner a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 68 de ani, după o scurtă luptă cu un cancer cerebral, a anunţat familia sa. Mariner a disputat 35 de meciuri pentru naţionala Three Lions şi a marcat 13 goluri, făcând parte din lotul care a participat la Cupa Mondială din 1982, relatează Agerpres. Paul Mariner s-a născut la 22 mai 1953.

Paul Mariner trăit cea mai frumoasă perioadă din cariera sa de fotbalist la Ipswich Town, echipă în tricoul căreia a înscris 139 de goluri în 339 de partide şi alături de care a câştigat Cupa Angliei în 1978 şi Cupa UEFA în 1981, sub conducerea antrenorului Bobby Robson.

Fostul jucător, Paul Mariner a mai evoluat, de asemenea, pentru formaţiile engleze Plymouth, Arsenal Londra şi Portsmouth, iar apoi a jucat la echipe din Australia şi Statele Unite, înainte de a deveni antrenor.

Paul Mariner

Cariera fostul internaţional englez Paul Mariner

Paul Mariner a fost un jucător și antrenor de fotbal englez. Un atacant în timpul zilelor sale de joc, Mariner și-a început cariera cu Chorley. A devenit jucător profesionist în 1973 cu Plymouth Argyle, unde a marcat 61 de goluri în 155 de prezențe și este considerat unul dintre cei mai buni jucători ai clubului.

După ce s-a retras din fotbail, Mariner a lucrat ca expert în fotbal pentru BBC Radio Lancashire, înainte de a înființa o companie de administrare pentru fotbaliști. După o vreme în Anglia, antrenând la Școala Bolton , s-a întors în Statele Unite pentru a antrena echipa de fotbal de tineret la SC Del Sol din Phoenix, Arizona . În toamna anului 2003 a devenit antrenor asistent la Universitatea Harvard . În 2004, a fost angajat de New England ca asistent antrenor al fostului fundaș al Liverpool, Steve Nicol. Mariner a fost numit Director de Dezvoltare Jucători pentru Toronto FC la 6 ianuarie 2011, alăturându-se noului antrenor principal,  Aron Winter la club.

Sursa foto: Dreamstime