Tragedie în China. optsprezece persoane și-au pierdut viața și alte 16 au fost rănite într-un incendiu izbucnit noaptea trecută la o școală de arte marțiale din centrul Chinei. De menționat este faptul că, marea majoritate a victimelor erau copii, ei aflându-se în interiorul școlii pentru cursuri.

La momentul de izbucnire al incendiului, școala găzduia 34 de persoane, la primul etajul al acesteia, potrivit oficialilor care au răspuns pentru Beijing Toutiao News.

În ceea ce privește persoanele rănite, din totalul de 16, patru sunt în stare foarte gravă și au fost transportate la spital unde medicii dau asigurări ca depun toate eforturile pentru a le salva, mai precizează sursa citată.

Directorul școlii de arte marțiale a fost arestat

Ca și măsură, autoritățile din comitetul Zhecheng, anunță că directorul școlii de arte marțiale a fost arestat. De menționat este faptul că în urma incidentului, s-a pornit un val de emoții pe rețelele de socializare, unde internauții cer intensificarea normelor de siguranţă împotriva incendiilor.

Amintim faptul că în Henan se află mai multe școli de arte marțiale, cele mai multe dintre acestea fiind situate în apropierea Templului Shaolin, cunoscut pentru călugării războinici care au cel mai dur regim de antrenament dintre toți practicanții de arte marțiale.

Totodată în ultimii ani, China s-a confruntat cu foarte multe incendii, soldate de cele mai multe ori cu zeci de victime. Cele mai frecvente au fost incendiile forestiere și cele de la instalațiile industriale.