Tragedia momentului în sport după ce motociclistul Pierre Cherpin a murit. Acesta participa la Raliul Dakar din Arabia Saudită.

În cadrul evenimentului, pilotul francez s-a accidentat grav și a murit la doar 52 de ani.

Anunțul decesului său a fost făcut de către organizatorii Raliului Dakar.

Tragedia momentului în sport

Motociclistul francez concura în cea de-a șaptea etapă a raliului în Arabia Saudită. Tragedia s-a petrecut la marcajul de 178 de kilometri, atunci când acesta s-a prăbușit.

La fața locului a venit o echipă de medici, pilotul fiind inconștient.

Ulterior, medicii au declarat că a suferit traume severe la nivelul capului. Din acest considerent a fost trimis la spitalul din Sakaka. De atunci, motociclistul a fost în comă indusă.

Francezul a fost apoi transportat la spitalul din Jeddah. Pierre Cherpin a murit în timp ce a fost transferat la o unitate medicală din Franța.

Acesta participa pentru a patra oară la Raliul Dakar.

Despre Raliul Dakar

Raliul Dakar este o competiție automobilistică și de motociclism off-road de tip rally ride organizată de Amaury Sport Organization (ASO). Majoritatea curselor, începând cu ediția de debut, s-au desfășurat pe traseul Paris, Franța – Dakar, Senegal. Din cauza amenințărilor teroriste din Mauritania din 2008, raliul s-a mutat în America de Sud începând cu ediția din 2009.

Cursa a fost organizată în 1978, după ce Thierry Sabine s-a rătăcit în deșert și a decis că este un loc propice pentru a organiza un raliu regulat.

Inițial cursa se desfășura pe traseul Paris, Franța – Dakar, Senegal, întreruptă de un transfer peste Marea Mediterană, dar în timp, din motive politice, traseul, punctul de plecare și cel de sosire au fost schimbate.

Până în 1994 competiția începea de pe Champs-Élysées din Paris, dar în urma plângerilor primite de la primăria capitalei franceze a determinat ASO să înceapă și să finalizeze competiția la Euro Disney. După acest an punctul de plecare a raliului a variat.