România este în stare de șoc. O personalitate uriașă din țara noastră a încetat din viață. A avut extrem de mult de suferit din cauza conflictului în care a intrat cu autoritățile comuniste, mai exact cu dictatorul Nicolae Ceaușescu. Toată lumea a rămas fără cuvinte când a aflat teribila veste a decesului.

Tragedia momentului în România

Este vorba despre academicianul Ion Petrescu, general al Armatei, profesor universitar și cetățean de onoare al municipiului Brașov. Acesta a încetat din viață în urmă cu puțin timp. Anunțul a fost făcut de către Primăria municipiului Brașov.

Ion Petrescu s-a născut la 4 februarie 1928, în Râmnicu Sărat. La vârsta de 16 ani s-a înrolat în Batalionul de Transmisiuni al Corpului 7 de armată, participând la bătălia de la Budapesta.

A absolvit Școala de Ofițeri de Jandarmi în 1948, și a fost asistent, lector, conferențiar și profesor în instituții de învățământ superior din Ministerul de Interne.

În urma unei conflict cu Nicolae Ceaușescu a fost trecut în rezervă. În 1972 a primit titlul de doctor în științe economice, iar în 1976 pe cel de doctor în științe psihologice. Este întemeietor al Școlii de Management din Brașov, cât și al Școlii Doctorale de Management la Universitatea ,,Lucian Blaga’’ din Sibiu.