Tragedia momentului la Cluj. Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, a încetat din viață după o luptă grea dusă cu noul coronavirus.

Acesta a fost infectat cu virusul ucigaș, iar starea sa de sănătate s-a degradat complet în câteva zile.

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a anunțat tragedia momentului într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, episcopul s-a stins din viață marți, 12 ianuarie. Deși starea de sănătate a acestuia se ameliorase, iar episcopul urma să iasă din carantină, se pare că acesta a avut o criză cardio-respiratorie, iar deși medicii au făcut tot posibilul, acesta nu a mai putut fi salvat.

Totodată, Episcopia a descris în doar câteva rânduri întreaga sa activitate și a transmis condoleanțe tuturor celor care l-au cunoscut

Mesajul transmis de Episcopie

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale.

Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Amin”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.