Preşedintele filialei judeţene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că se consideră un prieten al lui Liviu Dragnea, însă nu poate fi de acord cu susținerea asupra noii formațiuni politice anunțate e fostul lider PSD.

Mai exact, acesta susține că în momentul de față în România este dificil ca un nou partid să obțină un scor semnificativ. Totodată, el a a mai adăugat că deși este un om apropiat de Liviu Dragnea, convingerile sale sunt de stânga, menționând că este atașat de PSD, unde ș va rămâne.

„Cred că e prematur să ne pronunţăm atâta timp cât nu avem o situaţie legală, certă despre care să putem discuta. Mă îndoiesc de faptul că în momentul acesta în România există vreo posibilitate certă de a aduce pe scena politică un partid nou care să câştige alegeri sau care să obţină un scor semnificativ. Mă consider şi acum un prieten de-al său.

Eu sunt un om cu convingeri de stânga, sunt ataşat de Partidul Social Democrat şi care este soarta PSD din punct de vedere politic, aceeaşi va fi şi soarta mea din punct de vedere politic”, a declarat, pentru Agerpres, Dumitru Buzatu.

Mesajul transmis de Ciolacu

De menționat este faptul că nici restul social democraților nu văd cu ochi bunii înfiinţarea unui partid susţinut de Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu declară că el nu își va face propriul partid dacă nu va mai fi președintele PSD, precizând că i se pare corect să nu mai aibă o astfel de funcție.

„Eu nu o să îmi fac partid politic după ce nu o să mai fiu preşedintele PSD şi mi se pare şi corect ca la un moment dat să nu mai fiu preşedintele PSD. Mai mult, o să am maturitatea de pleca când eu o să fiu o frână în viitorul PSD”, a spus preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă ce părere are despre faptul că Liviu Dragnea a anunţat că va sprijini un nou partid.

Reacțiile social democraților vin în contextul în care recent, Liviu Dragnea a anunţat că va sprijini „cu toată experienţa” un partid nou-înfiinţat, Alianţa pentru Patrie. Totodată fostul lider PSD mai declara că noua formațiune politică care are ca obiectiv „bunăstarea românilor” şi este animat de „patriotism economic”.

În același timp, Dragnea a susţinut că această formaţiune politică nu va fi naţionalistă şi nu este un partid „făcut degeaba”.