Toți românii care merg în Grecia vor fi testați pentru COVID! Ce trebuie să știe călătorii?

Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, a declarat că toți românii care merg în Grecia pe cale terestră vor fi testați pentru COVID-19. Totuși, românii care călătoresc cu avionul vor fi scutiți de această măsură.

Trebuie menționat că măsura respectivă este aplicată tuturor cetățenilor, nu doar românilor și este valabilă de joi, 1 iulie.

Grecia construieşte spații speciale pentru persoanele vaccinate

Guvernul de la Atena a anunțat anterior că  Grecia va amenaja baruri, centre comerciale, dar și culturale speciale pentru persoanele vaccinate anti-covid. În acelaș timp, sursa citată mai precizează că mai multe grupuri precum personalul sanitar va fi obligat să se vaccineze pentru a accelara imunizarea populaţiei în faţa ameninţării variantei Delta, scrie EFE.

Ministrul de stat Giorgos Gerapetritis a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, din data de 15 iulie, cafenelele, restaurantele sau cinematografe, dar şi stadioane şi alte zone cu posibile aglomerări, vor fi împărţite în două categorii: „libere de COVID”⁣ sau mixte.

Astfel, în prima categorie vor putea intra doar persoanele vaccinate anti-covid, sau care au avut virusul în ultimele șase luni, iar cea de a doua categorie va permite accesul persoanelor care au un test PCR, sau un test rapid COVID, negativ, fiind obligate să poarte masca de protecție.

În același timp, Guvernul anunță că vor fi efectuate controale masive pentru verificarea respectării acestor măsuri, iar operatorii economici vor putea verifica online certificate de vaccinare prezentate de clienţi.

Sursă foto: Dreamstime