Antreprenoriatul va fi probabil un drum pe care îl vor urma tot mai mulți oameni, având în vedere că șomajul devine o problemă din ce în ce mai mare la nivel mondial. Înființarea unei afaceri cât mai curând posibil este una dintre cele mai bune metode de a vă asigura viitorul.

Țările cu cea mai mare activitate antreprenorială din lume sunt cele subdezvoltate și care nu alte oportunități. Faptul că în aceste țări nu se găsesc suficiente locuri de muncă, iar șomajul atinge cote neimaginabile, împing cetățenii să găsească noi metode de a-și asigura traiul. Astfel, antrepenoriatul devine o necesitate pentru a supraviețui.

Statisticile realizate de Monitorul de Antreprenoriat Global (GEM) arată care sunt primele 10 țări cu cea mai mare activitate antreprenorială. Suprinzător este că în acest clasament se află cele mai sărace țări din lume. Canada, spre exemplu, se află pe locul 29, în timp ce Mexic, este pe locul 25. Se poate observa că Mexic fiind o țară mai subdezvoltată decât Canada are o activitate antreprenorială mai mare.

Aceste statistici au fost realizate pe baza numărului de adulți din fiecare dintre aceste țări angajate în activitatea antreprenorială.Fruntașă în clasament este Nigeria, țara cu cea mai mare populație a continentului African. Rata șomajului în Nigeria a crescut la 23,10 la sută în trimestrul al treilea al anului 2018, de la 22,70 la sută în trimestrul doi al anului 2018. Cu o rată a șomajului atât de mare, Nigerienii nu au avut de ales, decât să se orienteze către o afacere proprie.