Lovitură totală pentru magnatul Ion Ţiriac. S-a declanşat un scandal imens după meciul dintre Simona Halep şi Serena Williams. Seria jignirilor pe bandă rulantă la adresa lui Ţiriac au continuat.

Ţiriac a fost jignit din nou

Magnatul Ion Ţiriac a fost jignit din nou de soţul Serenei Williams. Imediat după ce Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 3-6, în sferturile de finală de la Australian Open a început războiul.

După meci, Alexis Ohanian a scris pe o reţea de socializare. “E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”, a scris Alexis Ohanian, imediat după victoria Serenei Williams în faţa Simonei Halep, pe Twitter.

Răspuns ironic pentru soţul Serenei

Alexis Ohanian a primit însă replica.  Fiul lui Ion Țiriac, Ion Alexandru Țiriac, a publicat o reacție oficială a familiei sale după mesajul jignitor. La câteva ore după meci, Țiriac jr a reacționat ironic și a publicat o scrisoare pe rețelele de socializare.

I-a spus lui Alexis Ohanian “Domnule Williams”.

“Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe Twitter cu dezgust și refuzând să cred că este adevărat ce ați scris.

Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și domnul la care vă referiți a scris câteva capitole importante care au contribuit la cartea tenisului în aceste decenii.

De la jucător, la antrenor, la manager, la promotor de turnee, persoana respectată despre care vorbiți de rău cu acești termeni degradanți a fost și încă este, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cei mai vocali susținători ai acestui sport.

Respectul pe care el (Ion Țiriac) îl are pentru doamna Williams este uriaș, așa cum ar trebui să fie. Ea este și va rămâne în istorie ca una dintre cele 20-25 jucătoare de top care și-au adus contribuția mult pentru acest sport.

Ea are o personalitate care a deschis multe uși pentru generațiile tinere de atleți, în toate domeniile sportului și toate aspectele sociale ale vieții. Pentru asta, îi suntem foarte recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care vă răspund la acest mesaj, care nu era necesar, este că cuvintele sunt ușor folosite și interpretate greșit în lumea din ziua de azi, prin intermediul mai multor rețele sociale.

Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte.

Din punctul meu umil de vedere, amintesc un citat celebru: <<O putere uriașă aduce de la sine o responsabilitate uriașă>>.

Având calitatea de soț al doamnei Williams, nu vă mai puteți reprezenta doar propriile opinii în sport, ci și pe cele ale soției dumneavoastră. Ar fi rușinos să aduceți o imagine greșită asupra moștenirii pe care o lasă soția dumneavoastră în urmă prin tweet-uri scrise fără argumente.

Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți, și poate să aducă puțin respect pentru un om care a plecat de la zero și care iubește acest sport și a contribuit toată viața pentru el.

Felicitări pentru Serena, care a câștigat pe merit! Sper să meargă mai departe și să continue să scrie istorie în cariera sa minunată!”, se arată în reacția familiei Țiriac.