Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a obţinut duminică, la Melbourne, victoria sa cu numărul 100 la turneele de Grand Slam, 3-6, 6-1, 6-4 cu poloneza Iga Swiatek, în optimile turneului Australian Open. Simona urmează să o întâlnească în sferturile turneului australian pe Serena Williams.

„E cea mai bună! (…) E întotdeauna dificil să mă gândesc la un meci cu Serena, dar am experienţă, am foarte multe meciuri contra ei … voi încerca să mă bucur de joc şi să încerc să dau tot ce pot pe teren, pentru că o poţi învinge pe Serena doar dacă faci cel mai bun joc al tău”, a spus Simona Halep despre meciul cu Serena.

În cazul în care Simona câștigă meciul de marți contra americancei, va încasa un premiu în valoare de aproape 654.000 de dolari americani. Suma este ceva mai mică decât la edițiile anterioare ale Australian Open după ce organizatorii au decis să acorde premii mai mari jucătorilor care au părăsit turneul din rundele de început.

Cu toate acestea, premiile totale din acest an sunt într-o ușoară creștere de 0,70%, față de anul trecut, iar Simona și-a asigurat deja suma de 403.463 de dolari după ce a trecut de optimi.

Serena Williams, într-o formă fizică excelentă

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou a declarat că aceasta este în cea mai bună formă fizică din ultimii trei ani şi este pregătită pentru duelul cu Simona Halep din sferturile turneului Australian Open, chiar dacă jucătoarea română are moralul ridicat după victoria de la Wimbledon din 2019, transmite Reuters.

Serena vizează al 24-lea ei titlu de Grand Slam, care i-ar permite să egaleze recordul legendarei Margaret Court, dar Williams are de trecut un hop dificil spre acest obiectiv, în sferturi, unde o aşteaptă Simona Halep, încrezătoare după succesul din Grand Slam-ul pe iarbă.

”Cred că Simona a jucat un meci perfect la Wimbledon. Va fi un proces diferit pentru ea, pentru că ştie că poate juca astfel contra Serenei, ceea ce nu reuşise niciodată înainte. Ea va veni cu mai multă încredere, dar noi suntem pregătiţi pentru asta”, a declarat antrenorul francez al americancei.

Serena Williams, care a câştigat ultima oară Australian Open în 2017, a pierdut cele patru finale de Grand Slam disputate apoi, inclusiv cea de la Wimbledon contra campioanei din România, care are însă doar două victorii din 11 confruntări directe.