După o luptă grea cu noul coronavirus, Timișoara se întoarce încet încet la normalitate. Anunțul a fost făcut de Direcţia de Sănătate Publică Timiş. Potrivit sursei citate, în cursul zilei de duminică, 2 mai, a fost raportat cel mai scăzut număr de noi infectări cu SARS-CoV-2 în Timişoara şi în judeţ, în termen de 24 de ore, din ultimele luni, concomitent cu scăderea ratei de infectare.

Mai exact, în ultimele 24 de ore, în judeţu, au fost confirmate 47 noi cazuri de COVID, din care 20 în Timişoara, iar rata de infectare a ajuns la 1,82 la mia de locuitori, în judeţ, şi la 1,97 în Timişoara.

În același timp, conform informării, duminică erau 219 persoane internate cu coronavirus în spitalele din judeţ, din care 64 în secţiile ATI. S-au înregistrat trei decese.

În ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare anti-covid, de la începutul campaniei de imunizare, în judeţ s-au administrat 253.346 de doze de vaccinuri, din care 95.507 pentru rapel. 567 de vaccinuri au fost efectuate în cabinetele medicilor de familie.

Totodată, se menţin cele opt focare COVID, cu peste 130 de subiecţi pozitivi.

Bucureștiul scapă de restricții

De menționat este faptul că, și Bucureștiul se apropie de normalitate, după ce incidența numărului de infectări la mia de locuitori a scăzut sub 3%. În acest context, în cursul zilei de duminică, prefectul Capitalei a anunțat o serie de hotărâri luate în cadrul ședinței Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai exact, potrivit acestuia, sălile de spectacole și restaurantele la interior se pot deschide la capacitate de 30%, începând de luni și pot funcționa până la ora 21.00.

De cealaltă parte însă, restricțiile de circulație după ora 22.00 rămân în vigoare.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a mai spus Stoica.