'Şi la DG Regio (Direcţia Generală pentru politică regională) şi la DG Employment (Direcţia Generală pentru ocupare) aceste lucruri sunt perfect acceptate, pentru că ele sunt în concordanţă cu prevederile regulamentului. Este decizia statului membru să facă acest lucru. Sunt cel puţin două soluţii pentru a începe din acest an implementarea pe proiecte, fie că sunt finanţate din Fondul Social European, fie din Fondul de Dezvoltare Regională', a declarat Teodorovici în cadrul unui briefing de presă.

El a precizat că prima soluţie ar fi ca proiectele depuse şi aprobate, dar fără finanţare pe actuala perioadă de programare, 'să înceapă şi să fie finanţate din următorul cadru financiar'. În cadrul schimbului de opinii la care a participat miercuri în cadrul Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) a Parlamentului European, Teodorovici a afirmat că există 'mii de proiecte aprobate, dar fără finanţare'.

'Cea de a doua soluţie este legată de acele unităţi publice dar şi private, pentru că mergem pe o idee în ambele zone, care au avut planificate anul acesta finanţări proprii pentru a derula anumite proiecte. Deci ideea este ca la final de an, după aprobarea programului operaţional de către Comisie, dacă se constată că regulile au fost respectate în ceea ce priveşte achiziţiile publice, impactul de mediu şi numai, să venim să rambursăm acele cheltuieli făcute de acel beneficiar. Desigur, dacă proiectul corespunde cerinţelor puse de noi în programul operaţional respectiv. Acesta este un mecanism care va duce la o absorbţie pentru România încă din primul an al viitoarei perioade de programare', a mai spus ministrul fondurilor europene.