Fostul ministru al Finanţelor Publice, social-democratul Eugen Teodorovici, revine pe Facebook cu o nouă postare despre cele care ocupă acum fotoliul de la Finanţe, liberalul Florin Cîţu.

Teodorovici atrage atenţia că, pentru prima oară în ultimii 12 ani, România are deficit bugetar în prima lună a anului, iar, în timpul acesta, Florin Cîţu continuă „să ne mintă frumos”. Teodorovici enumeră şi toate problemele cu care se confruntă acum România, precum un curs la maxime istorice, preţuri mai mari la utilităţi sau un Guvern fără nicio putere, iar pentru toate acestea dă vina pe Klaus Iohannis şi pe PNL.

„Din seria PNL-isme și AntiRomânisme – Fake news 6: “V-am promis, continuă veștile bune pentru români”

Am avut și sper că nu vom mai avea cel mai postac și de sine lăudac ministru de finanțe, care încă nu contenește să ne mintă frumos în timp ce finanțele țării se prăbușesc. Exact ca și cum nava se scufundă, dar căpitanul spune: Uite ce viguros se îndreaptă spre fundul mării!

Doar că realitatea bate postările ex-ministrului demis Vasile Cîțu. Ministerul Finanțelor Publice a publicat ieri execuția bugetară și, pentru prima dată în 12 ani, avem deficit bugetar din prima lună a anului!”

Unde sunt toate declarațiile că va arăta „răul” făcut de PSD?

„Spre deosebire de Vasile Cîțu, cât timp am fost eu la conducerea finanțelor țării am avut doi ani consecutivi excedent bugetar în prima lună a anului, de 717 milioane de lei (0,07% din PIB) în 2019 și de 1,98 milioane de lei (0, 21% din PIB) în 2018.

Cum traduce Vasile Cîțu veștile bune pentru români? Prin rate mai mari din cauza cursului euro ajuns la maxime istorice, prin creșteri de prețuri la utilități și rate? Sau prin faptul că guvernul este în genunchi, demis și fără nicio putere, într-o ambiguitate politică și instituțională generată tot de PNL și de Klaus Iohannis, ceea ce face ca toate costurile de împrumut să crească?

Dar unde sunt conferințele de presă pline de aroganță ale lui Vasile? Unde sunt metaforele cu dubla contabilitate și toate declarațiile că va arăta „răul” făcut de PSD? Ce s-a întâmplat cu toată priceprea sa și cu toate măsurile de salvare, redresare și îmbunătățire pe care le anunța? Tot ce a rămas este un nor de praf și o conferință de presă mincinoasă despre mandatul meu, niște aberații despre bugetul pe 2020, două angajări neconstituționale ale răspunderii, pe buget și pe modificările la OUG 114 și… foarte multe postări pe Facebook. Deci, ex-ministrul de 3 ori demis Vasile Cîțu nu e nici măcar la fel de vocal sau de priceput ca analistul Vasile Cîțu!”, a scris Eugen Teodorovici pe pagina sa de socializare.