Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a vorbit despre moțiunea de cenzură depusă de PSD, dar și despre atmosfera din PNL înainte de Congresul care urmează să fie organizat în această toamnă.

Mai exact, Dîncu susține că mai mulți liberali sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul României a împărțit banii din PNRR. Totodată, el a subliniat faptul că PNRR concentrează mai mult de 50% din resurse în zone conduse de liberali, dar și de aliații lor.

„PNRR concentrează resursele cam în 60% din țară, zone conduse în general mai mult de PNL și de aliații lor. Există nemulțumiri și în zona PNL. Există nemulțumiri în PNL. Cei din județele sărace sunt nemulțumiți. Știu personal, acum nu o să-i numesc și nu o să spun: asta nu înseamnă că o să voteze neaparat moțiunea PSD. Există această opțiune, cel puțin teoretică, asta vreau să punctez”, a spus Vasile Dîncu la Digi24.

PSD nu se va asocia niciodată cu AUR 

În ceea ce privește o eventuală alianță cu AUR, președintele Consiliului Național PSD susține că social democrații nu se vor asocia cu AUR, în contextul în care moțiunea de cenzură este semnată doar de PSD.

El a amintit că i-a invitat inclusiv pe cei din PNL și USR să vină să o voteze.

„Nu ne asociem cu AUR. Moțiunea este semnată de PSD. Noi am îndemnat și PNL-ul, dar și USR-ul să vină să o voteze. Noi, Partidul Social Democrat, o să fim toți când o să fie votată moțiunea”, a mai spus Vasile Dîncu.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că partidul va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Totodată, liderul PSD mai preciza că în cazul în care moțiunea de cenzură trece, propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila, iar guvernul ar putea fi unul minoritar. Amintim faptul că moțiunea de cenzură a fost intitulată „România eșuată – recordul fantastic al guvernului Cîțu” și ar urma să fie depusă săptămâna viitoare.