Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a notat pe pagina sa oficială de Facebook că Nicușor Dan ”pare un dinozaur care s-a dezghețat după 60 de milioane de ani”.

Nicuşor Dan pare dinozaurul care, dezgheţat după 60 de milioane de ani, nu înţelege nimic din lumea în care s-a trezit subit! Cum să-ţi faci din lupta anticomunistă sloganul de campanie în anul 2020?

Asta este oferta PNL la 30 de ani de la Revoluţie: un candidat îngheţat în lupta de clasă? PNL a uitat istoria cu ‘vin lupii’, strategie care nu a funcţionat nici în anii ’90? De la bun început, această alianţă nu a mirosit a bine.

Să faci o alianţă împotriva a ceva (să scoatem ciuma roşie din Bucureşti – spun ei) şi nu doar pentru bucureşteni”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Care a fost mesajul lui Nicușor Dan

Cu ocazia lansării sediului său de campanie, la Magazinul București, Nicușor Dan a făcut mai mult declarații despre campania electorală din acest an. Acesta a vorbit și despre motivul pentru care a decis ca sediul său de campanie să fie în inima Capitalei.

„În mod special, am vrut să alegem un loc simbolic pentru Bucureşti: Magazinul Bucureşti.

Este un magazin construit în interbelic şi naţionalizat în 1948, refolosit ca magazin în perioada comunistă şi lăsat să se distrugă în perioada post-comunistă, reconstruit de către nişte investitori privaţi.

Este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureştiul. Trebuie să reconstruim acest oraş care a fost distrus şi în perioada comunistă şi în perioada post-comunistă.

Nu suntem decât la doi ani de 10 august şi, deşi suntem la 30 de ani de la Revoluţie, o să fie, de fapt, o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism şi anti-comunism”, a susţinut Dan.

Bucureștiul nu arată ca o capitală

Contracandidatul Gabrielei Firea și al lui Traian Băsescu pentru funcția de primar al Capitalei a declarat că în momentul de față, după 12 ani de Guvernare PSD, Bucureștiul nu arată precum o capitală.

„Ceea ce era respect acum câţiva ani a devenit, cumva, un fel de milă pentru un oraş murdar, care nu e în stare să aibă o sală polivalentă, să organizeze o competiţie serioasă de sport, să organizeze o mare întâlnire de business.

Un oraş în care domină kitsch-ul arhitectural, în care – dacă eşti mamă şi ai un copil în cărucior – nu poţi să te plimbi cu căruciorul pe trotuar şi eşti nevoită să ieşi pe spaţiul destinat maşinilor, pentru că maşinile sunt parcate peste tot.

Acesta este Bucureştiul pe care ni-l lasă PSD, un primar PSD care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale oraşului, să facă revoluţia în trafic pe care ne-a promis-o, să construiască cele 20 de grădiniţe cu fonduri europene”, a spus Nicuşor Dan.