Din punct de vedere al joburilor, Germania este țara de vis. Aici, aproape toată lumea are de muncă, iar numărul de locuri de muncă este foarte generos. Mai mult decât atât, salariile sunt printre cele mai mari din Europa.

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat luni că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât în iunie cu 1.000, până la cifra ajustată de 2,281 milioane de persoane. În iunie au fost 798.000 de locuri de muncă vacante, cu 8.000 mai puţine decât în perioada similară din 2018.

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut în iunie la 5%. Este cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5% iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să scadă luna trecută cu 3.000.

„Evoluţiile economice mai slabe afectează şi piaţa muncii din Germania. Numărul locurilor de muncă vacante scade de la nivelul ridicat înregistrat în ultimele luni”, a afirmat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Detlef Scheele.