Surse din cadrul PSD au declarat, pentru Gândul, că există o mare presiune din partea viitorilor candidaţi ai partidului care se tem că această măsură îi va afecta electoral pe toţi, dat fiind faptul că Gabriela Firea este un lider marcant al partidului.

Confruntată cu atacuri din toate părţile pe tema vinietei Oxigen, inclusiv de la viitorii contracandidaţi care nu au nicio reţinere să promită eliminarea acesteia în cazul în care vor fi aleşi, este foarte posibil ca actualul primar al Capitalei să anunţe în curând renunţarea la această taxă.

Intrată în vigoare la 1 ianuarie, vinieta Oxigen trebuie achiziţionată pentru a putea circula în Capitală de toţi posesorii unor autoturisme cu normă de poluare de la Euro 3 în jos, iar pentru maşinile non Euro, Euro 1 şi 2 accesul în centrul Capitalei, în așa-zisa zonă ZACA (”zonă de acțiune pentru calitatea aerului”), este interzis în zilele lucrătoare, între orele 7.00-22.00.

Potrivit anunţurilor făcute de reprezentaţii Primăriei, amenzile pentru cei care nu achiziţionează vinieta ar urma să fie aplicate doar după 1 martie, primele două luni fiind considerate de acomodare.