Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat azi că a făcut rost de banii necesari pentru ca pensionarii să poată beneficia de o majorare a pensiei cu 40 de procente de la 1 septembrie 2020. Acesta l-a somat public pe primul ministru Ludovic Orban să majoreze pensiile cât și alocațiile copiilor.

Ce a declarat Marcel Ciolacu

„PSD a aşteptat şase luni ca Guvernul Orban să vină cu o ordonanţă pentru impozitarea pensiilor speciale. Mai mult, au anunţat că nu sunt suficienţi bani pentru dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor. Astăzi, PSD, pe un proiect depus de PSD, a impozitat drastic toate pensiile speciale.

Le mulţumesc parlamentarilor pentru acest vot responsabil şi îl somez public pe dl Orban că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor. Acest motiv nu mai există”, a declarat Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu a vorbit despre majorarea pensiilor

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a vorbit la începutul acestei luni despre cele două proiecte pe care le are privind creșterea pensiilor.

“Eu am spus o opinie personală de foarte multe ori. Acest proiect de lege a fost făcut fără surse de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a Romaniei şi nu numai pentru 2020.

Din punctul meu de vedere şi este opinia mea personală, voi prezenta premierului şi Guvernului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment, fiecare cu riscul său economic. Deja am vorbit despre un scenariu în spaţiul public, o creştere cu 10% a pensiilor, dar să ştiţi că şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariu vreau să-l prezint premierului întâi…

Există dorinţa şi-mi doresc foarte mult să creştem pensiile la începutul lunii septembrie, pentru că există o aşteptare. În acelaşi timp, haideţi să fim foarte oneşti şi să ne uităm la situaţia economică. Am avut 2 luni de zile 1 milion de oameni care au intrat în şomaj tehnic. Avem companii care au trebuit să se împrumute, acţionari care trebuie să facă rost de bani. Toată economia suferă! Trebuie să ne uităm ce putem să ne permitem şi ce nu ne putem permite”, a declarat Florin Cîţu, invitat la Digi24.