Super mulți bani pentru copiii care fac 18 ani! Plasarea lunară a unei sume mici pe termen lung într-un fond de acțiuni poate duce la strângerea unei mici averi, explică specialiștii în investiții.

Fondurile de investiții, administrate de profesioniști, reprezintă o soluție pentru înmulțirea inteligentă a banilor.

Super mulți bani pentru copiii care fac 18 ani! Exemplu de economisire inteligentă

Cum ar fi ca la 18 ani copilul tău să primească 45.000 de euro? Se poate doar cu alocaţia de la stat, dar banii trebuie puşi la treabă.

Un astfel de start în viaţă este posibil dacă investiţi aproximativ 150 de lei pe lună, timp de 18 ani, într-un fond de acţiuni, arată un calcul al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

Acesta este doar un exemplu de economisire inteligentă, prin intermediul fondurilor de investiţii. Ce face un astfel de fond?

Pune banii la treabă şi caută soluţii pentru a produce randamente investitorilor. Pentru asta, investeşte în mai multe instrumente, de la depozite şi titluri de stat, până la obligaţiuni şi acţiuni. Imaginaţi-vă că un fond de investiţii este ca o echipă de fotbal. Nu trebuie să vă pricepeţi foarte bine, pentru că antrenorul, adică administratorul, trimite cei mai buni jucători în teren, adică decide în ce să investească banii voştri, pentru a-i înmulţi.

Şi, poate cel mai important, nu aveţi nevoie de mulţi bani pentru a deveni investitori. Puteţi face acest exerciţiu de economisire inteligentă şi cu 50 de lei, şi cu 100 de lei, şi cu 1.000 de lei pe lună.

”Pandemia a deschis calea soluţiilor investiţionale”

”Pandemia ne-a arătat că nu mai există aşa multe variante de a cheltui banii şi a deschis calea soluţiilor investiţionale, iar eu astăzi aş vrea să vă vorbesc despre soluţia investiţională numită fondul de investiţii.

Este o alternativă europeană şi mondială foarte utilizată, este o soluţie care este la îndemâna tuturor, este o soluţie foarte profitabilă, extrem de transparentă şi o soluţie care îţi dă acces la sursele pe care le investeşti în orice moment.

O particularitate a fondurilor deschide de investiţii este aceea că ai acces la bani oricând, obligaţia administratorului de fond fiind aceea de a plăti răscumpărarea într-un termen de maxim 10 zile lucrătoare, lucru care în fapt se întâmplă, în mod curent, în două-trei zile lucrătoare de la data la care investitorul îşi exercită această opţiune”, a declarat Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri, potrivit stirileprotv.ro.

”Am plecat de la situaţia în care această sumă vine în fiecare lună de la stat în contul părinţilor. Pe de altă parte, te poţi gândi că la 18 ani de foarte multe ori este nevoie, dacă pleacă la studii, să aibă o sumă de bani, pentru o chirie, un apartament.

”Randament de aproape 600% în 18 ani”

Cuantumul alocaţiei a fost luat în calcul de noi, Asociaţia Administratorilor de Fonduri, pentru suma de 150 de lei de la 2 la 18 ani, calculul a fost făcut de noi anul trecut, înainte de majorarea alocaţiei, dar 150 de lei este o sumă care pare la îndemână multor persoane.

Am ajuns la concluzia că 150 de lei, timp de 16 ani, cu primii doi ani 300 de lei, ar putea fi nişte sume rezonabile, pentru o familie normală din România.

Şi am arătat că investiţia într-un fond de acţiuni a acestei sume în fiecare lună timp de 18 ani ne duce la probabilitatea foarte mare ca la 18 ani copilul să poată beneficia de aproximativ 45.000 de euro. Trebuie doar să punem acei bani la treabă”, a explicat Gustă, conform sursei citate.

18 ani este o durată în care cu siguranţă vom prinde un eveniment de genul celui din 2008 sau 2020 şi cu toate aceste, iată investiţia în acţiuni ne-ar putea duce la această sumă, un calcul aşa, ar însemna un randament de aproape 600% în 18 ani.

Vorbim de fondurile de investiţii în acţiuni, susține preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

”Prima condiţie este să ai o unitate de fond”

Horia Gusta: ”100 de lei este la îndemână multor persoane. Există o singură condiţie: perseverență în a consuma acel foarte puţin timp de a aloca 100 de lei lunar.

Regulile de bază spun că trebuie să deţii minimum o unitate de fond. O unitate de fond înseamnă foarte pe scurt că dacă cinci oameni pun câte 2000 de lei deoparte, înseamnă 10.000 de lei şi te obligă legea să stabileşte valoarea unei unităţi, şi aceasta poate fi de la 5 lei în sus.

Şi atunci administratorii de fonduri au ales ca valorea unei unităţi să fie 10 lei, 20 de lei, 100 de lei. Deci prima condiţie este să ai o unitate de fond. Dacă ulterior nu îţi mai permiţi acea 100 de lei, poţi să pui orice sumă, nu mai este nicio limită.

Nu trebuie să fii bogat pentru a face investiţii, trebuie doar să fii perseverent în a face acest exerciţiu cu 100 de lei sau cu alocaţia copilului”.