Ludovic Orban a lansat cea mai gravă acuzație. El a susținut  că primarii PNL sunt amenințați că nu vor avea acces la resursele guvernamentale „dacă nu sprijină un anumit candidat”, respectiv pe Florin Cîțu.

„V-ați sui într-un avion dacă ați ști că pilotul nu are permis de pilot de avion, ci permis de coducere de tractor? Eu nu m-aș sui, vă spun sincer. L-am văzut pe președinte că a fost la un eveniment de amplasare a statuii lui , Samuel von Brukenthal. Știți, Samuel von Brukenhtal a fost guvernator numit de la Viena pe Transilvania. Eu cred că PNL nu are nevoie de un guvernator numit de altcineva, ci de un președinte ales de membrii PNL, pentru că numai așa va putea să conducă cu adevărat conform voinței bazei partidului și conform a ceea ce este firesc și de bun simț, să țină cont de nevoile fiecărei filiale, de nevoile fiecărui primar”, a spus Ludovic Orban la Alexandria.

Ludovic Orban a abordat și subiectul moțiunii de cenzură care a aruncat zilele trecute întreaga clasă politică în aer. În opinia sa, ar fi venit mult mai mulți, dacă nu li s-ar fi spus să nu vină.

„Îmi pare rău că oameni cu care sunt în partid de zeci de ani nu sunt aici. De ce nu sunt aici, nu pot să înțeleg”, a spus liderul PNL.

Nu pot accepta ca în PNL primarii partidului să fie umiliți

Potrovit acestuia, principalul vinovat al acestei crize guvernamentale este premierul Florin Cîțu.

„În loc de creșterea veniturilor vedem creșterea prețurilor, (…) în loc de pce și stabilitate premierul susținut de PNL a oferit o criză politică, o criză guvernamentală, un scandal politic care umple televizoarele”, a arătat liderul PNL.

„Activitatea guvernamentală de susținere a primarilor nu se întâmplă două săptămâni până la Congres și nu întotdeauna cine vă acordă acum o oarecare atenție este cel care vă va acorda atenție în următorii trei ani. (…) Orice alocare financiară către orice unitate administrativ-teritorială se face în baza prevederilor legale. Cine susține altceva, cine consideră că poate să împartă banii din pix la partid înseamnă că încalcă legea și săvârșește o infracțiune. Eu nu pot accepta ca în PNL primarii partidului să fie umiliți, să fie puși la colț, să fie amenințați că nu vor avea acces a resurse dacă nu sprijină un anume candidat”, mai spune Ludovic Orban.