În Bucureşti, la finalul S1 2016 numărul de angajaţi din clădirile de birouri clasa A şi B era de 216.661. Spre deosebire de finalul anului 2015 numărul angajaţilor care lucrează în spaţii de birouri moderne a crescut cu 12.000, conform studiului realizat de DTZ Echinox, citat de Agerpres. Zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu – Floreasca şi zona de Vest sunt locaţiile care au înregistrat cele mai mari creşteri, aceste zone ocupând în continuare primele trei poziţii din punct de vedere al numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne.
Numărul de angajaţi care lucrează în zona Pipera Sud a depăşit 40.000, în timp ce în zona Barbu Văcărescu – Floreasca se regăsesc peste 36.000 de angajaţi.

În zona de vest a Capitalei numărul angajaţilor din clădirile de birouri A şi B a depăşit 30.000 la finalul S1 2016. Zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătraţi per angajat sunt cele consacrate pentru operaţiunile principale (headquartere) – Centrul de business al Bucureştiului, zona centrală şi zona de centru-nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Cea mai mică rată de metri pătraţi per angajat este în zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), dedicată operaţiunilor de back-office. "Spre deosebire de Bucureşti, unde cel mai ridicat număr de angajaţi se regăseşte în zone semi-centrale, în principalele oraşe regionale situaţia este diferită, centrul de business al oraşului (CBD) înregistrând şi cea mai mare aglomerare de angajaţi. Conform estimărilor, ţinând cont de volumul livrărilor anunţat pentru a doua jumătate a anului şi considerând aceeaşi rată de neocupare înregistrată la finalul S1 2016, numărul de angajaţi din Bucureşti şi principalele oraşe regionale va atinge până la finalul anului la aproximativ 300.000", a declarat Mihaela Galaţanu, Head of Research DTZ Echinox.
În principalele oraşe regionale (Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov), numărul total al angajaţilor care lucrează în spaţii de birouri moderne este de aproximativ 58.500 la finalul S1 2016. 40% se regăsesc în Cluj-Napoca, 28% în Iaşi, 20% în Timişoara şi 12% în Braşov. În Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov, zonele cu cea mai ridicată rată de metri pătraţi per angajat se înregistrează în zona centrală de business a oraşului.