Bonul mediu cheltuit de clientul bucureştean pe astfel de produse s-a ridicat, de la începutul anului până în prezent, la circa 1.500 lei, majoritatea optând pentru smartphone-uri. Pe locul doi în clasament se află clujenii, care au făcut achiziţii cu o valoare medie de 1.400 lei. Conform studiului realizat de QuickMobile, podiumul este completat de băimăreni, care au cheltuit, de la începutul anului până în prezent, în medie, 1.300 lei pe produse tech, transmite Agerpres

"Smartphone-urile conduc detaşat topul vânzărilor de produse tech, având în vedere faptul că rata de schimbare a dispozitivelor premium este de şase luni. Din totalul celor interesaţi de telefoane mobile, aceste device-uri sunt căutate de peste 95% dintre clienţi", a spus Tudor Ţiboc, general manager QuickMobile. 

Potrivit acestuia, dispozitivele dual-SIM sunt şi ele preferate de români, în contextul în care circa 30% dintre telefoanele vândute au o asemenea funcţie. 

Cea mai mare comandă făcută în Capitală, de la începutul anului şi până în prezent, a fost în valoare de peste 25.000 lei şi a fost plasată pentru o dronă. 

Din totalul celor care cumpără telefoane mobile, aproximativ 60% sunt bărbaţi. Aceştia preferă dispozitivele cu ecran mare, în timp ce femeile pun accent pe design şi caută smartphone-uri cu carcase colorate, care pot fi accesorizate uşor. În acelaşi timp, două treimi dintre clienţi pun accent şi pe protecţia device-urilor, cele mai vândute accesorii fiind husele şi foliile de sticlă pentru protecţia ecranului.