Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) informează că vineri dimineaţa au fost primite la 112 un număr de zece apeluri telefonice referitoare la incendiul produs la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Potrivit unei informări a STS, aceste apeluri s-au primit după cum urmează:

– 05:04:09 – apelul a durat 57 de secunde, persoana care a sunat nu a comunicat informaţii, se auzea doar zgomot de fond. Operator 112 STS a reapelat numărul de la care s-a iniţiat apelul la ora 05:05:07, persoana anunţând că este un incendiu la Spitalul ”Matei Balş”;

– 05:04:28 – în paralel, un alt operator 112 STS a preluat un alt apel efectuat de către o femeie care a semnalat incendiul şi cerea ajutor;

Ulterior, conform STS, au mai fost înregistrate apeluri referitoare la incendiu la următoarele ore:

  • 05:06:37
  • 05:06:40
  • 05:09:05
  • 05:09:06
  • 05:13:41
  • 05:18:51
  • 06:06:49

„Apelurile au fost procesate, indexate şi transferate către toate agenţiile specializate de intervenţie (ISU-SMURD, Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, Jandarmerie), conform metodologiei”, precizează Biroul de presă al STS.

Cinci persoane au decedat ca urmare a incendiului

Iniţial, trei victime au fost găsite carbonizate de pompierii sosiţi de urgenţă la intervenţie, iar a patra persoană a murit la scurt timp, din cauza rănilor. Ulterior, după lichidarea incendiului, a fost găsită și cea de-a cincea persoană decedată în baia spitalului.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a confirmat găsirea celei de-a cincea victimă a incendiului de vineri de la “Matei Balş”.

„Confirm, în urma incendiului de la “Matei Balş” sunt identificate cinci victime. Transmit pe această cale condoleanţe familiilor victimelor. Incendiul s-a declanşat la parterul unui pavilion, evident toată clădirea a fost evacuată pentru că a fost afectată de fum. 102 pacienţi erau în acel moment în pavilion, 43 au fost relocaţi în alte unităţi din Bucureşti şi 53 au fost relocaţi în incinta spitalului “Matei Balş”. Aşteptăm rezultatele anchetei. (…) Am această confirmare pentru a cincea victimă. Vă pot confirma că în baie a fost găsit cadavrul carbonizat”, a spus ministrul.