Profesorul Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, de la conducerea căruia și-a dat demisia, după preluarea scaunului de senator, a fost unul dintre primii români care au făcut vaccinul anti-Covid 19.

El a făcut declarații dure la adresa celor care un vor să se vaccineze, spunând că medicii nu vor încerca să îi convingă.

”Nu a durut deloc”

”E un vaccin pe care îl așteptăm demult, este extraordinar vaccinul, nu a durut deloc.”, a spus Cercel, imediat după vaccinare.

În ceea ce privește munca depusă de personalul medical de la ”Institutul Matei Balș”, după pătrunderea noului coronavirus în România, Adrian Streinu Cercel a spus că s-a depus un efort uriaș, supra-omenesc:

”A fost o muncă enormă, titanică, de dimineața până seara, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Am încercat să găsim fiecare mecanism al bolii, de la caz la caz. pentru că știți că la început nu a existat așa ceva.”, a explicat Streinu Cercel.

”Vaccinul este super”

Iar despre cei care manifestă scepticism legat vaccinarea împotriva noului coronavirus, Streinu Cercel a fost categoric:

”Este vorba despre dorința de a se vaccina, nu îi împinge nimeni de la spate să se vaccineze.

Vaccinul este super, așa cum a fost conceput: sunt practic niște mici grămăjoare de grăsime, și în ele se află o celulă de ARN.

Nici nu se pune problema să convingem pe cineva! Lumea, dacă vrea să se vaccineze, bine, dacă nu, iar bine. Dar să nu se mire după aia dacă se îmbolnăvesc.”, a spus el.

”Eu nu mă tem de efectele adverse – ca dovadă că m-am vaccinat și stau aici în fața dumneavostră.

Lumea a înțeles că acest virus e o nenorocire și că poate să te omoare. Singura modalitate de scăpare imediată este vaccinarea. Vaccinul este superb, din punct de vedere al modului în care a fost conceput.

Vorbim prea mult despre efectele adverse, și nu despre cum ne putem proteja. Și așa ne putem proteja, făcând acest vaccin.”, a mai adăugat Adrian Streinu Cercel, după vaccinarea sa.