Autorităţile de la Sofia s-au pregătit pentru un val de cazuri de COVID-19 cu peste 7.000 de paturi în spitale exclusiv pentru aceşti pacienţi şi cu aproape 750 de locuri la terapie intensivă, majoritatea în capitala ţării. Ivo Gheorghiev, un medic de urgenţă din zona Vidin care la finalul săptămânii trecute a obţinut şi cetăţenia română, a explicat că bulgarii respectă cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi, iar acest lucru pare să dea roade în limitarea răspândirii îmbolnăvirilor mai mult decât tratamentul cu medicamente.

„Eu cred că sunt foarte importante măsurile astea şi am văzut că, din momentul în care au început să se ocupe de igiena personală, precum şi faptul să nu ies la cumpărături, în oraş, pur şi simplu nu au contacte cu altă lume, sunt rezultate. Într-adevăr, cazurile sunt mult mai puţine sau nu prea am mai avut cazuri. Aici trebuie să menţionăm şi graniţele. Toţi care vin sunt puşi în carantină 14 zile, fie la domiciliu, fie la centre, în special cei care sunt dovediţi cu virusul se duc în centre speciale pentru păstrarea distanţei şi să nu-i infecteze pe ceilalţi”, a declarat Ivo Gheorghiev.
În Bulgaria, bolnavii care au forme uşoare sau medii de COVID-19 sunt trataţi cu antivirale şi tratament specific afecţiunilor respiratorii. „Sunt câteva tipuri de infectaţi: tipuri uşoare, medii şi tipuri grave. Tratamentele, deocamdată, sunt în folosinţa medicilor care sunt la reanimare, că asta ne interesează mai mult. În general, sunt tratamentele care se aplică la oameni cu insuficienţă respiratorie”, a declarat medicul, potrivit Antena3.