Prin aceasta lansare, Best Computers doreste sa continue promovarea de magazine de specialitate, in care orice cumparator poate avea acces la o gama cat mai vasta de produse de calitate. Best Computers este parte a grupului de firme Best din care mai fac parte Best Distribution, Best Internet Security si a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 6,5 milioane USD. In 2001, in magazinele Best Computers s-au vandut aproximativ 5.000 de sisteme, reprezentand 3,6% din piata de computere din Romania. Noul magazin a fost lansat in complexul comercial Bucur Obor, in cladirea fostului fast-food „Burger Ranch”.

IBM se aliaza cu Sony si Toshiba

Companiile International Business Machines (IBM), Toshiba si Sony au anuntat semnarea unui acord care va spori rolul jucat de Sony in dezvoltarea tehnologiilor de fabricare a microcipurilor utilizate in produsele sale electronice. Acordul prelungeste contractul de anul trecut, prin care IBM a acceptat sa dezvolte un cip pentru cele doua companii japoneze, cip care ar putea fi inclus in componenta consolelor de jocuri Playstation 3.

100 de tranzactii efectuate prin www.e-licitatie.ro

Un numar de 99 de licitatii in valoare totala de 3,24 miliarde de lei au fost efectuate pana saptamana trecuta prin sistemul electronic de achizitii publice www.e-licitatie.ro. Principalele produse achizitionate au fost articole de papetarie, birotica, formulare imprimate, tipizate si consumabile pentru aparatura electronica de birou. De la deschiderea sistemului electronic de achizitii publice, la inceputul lunii martie, au fost executate 5.112 cereri de inscriere in sistem, din care 506 autoritati contractante si 4.606 de ofertanti. La ora actuala, in sistem se afla 224 de licitatii deschise.

Sistem electronic pentru plata
taxelor la Primaria Sectorului 5

Primaria Sectorului 5 a inaugurat, in prezenta primului ministru Adrian Nastase si a ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, sistemul Info-Chiosc, prin intermediul caruia este posibila achitarea taxelor si impozitelor locale. Aplicatia necesara functionarii sistemului a fost dezvoltata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica Bucuresti, in colaborare cu Siveco Romania, Compaq, Ericsson si Intrarom. Sistemul este alcatuit din doua componente de baza, o interfata de informare generala, unde cetatenii pot consulta date de interes in relatia cu administratia publica locala (acte si ordine emise de primarii, autorizatii necesare, sistemul de transport, harti etc.) si o componenta care ofera informatii personalizate despre taxele si impozitele datorate.

Allied Telesyn a prezentat noi echipamente de retea

Producatorul japonez de echipamente active de retea, Allied Telesyn International, a prezentat, cu ocazia conferintei anuale dedicate Europei Centrale si de Est, noile echipamente lansate la targul CeBit de la Hanovra. Pe langa gama de produse dedicate transferului de date, oficialii Allied Telesyn au anuntat demararea unui nou model de business, parteneriatele cu Telecom Lab Italia si Dorado Software, precum si noua strategie pentru dezvoltarea noii generatii de switch-uri si routere. In urma parteneriatului cu Tornado Sistems, care a inceput in anul 1994, Romania a ajuns sa ocupe locul doi in topul vanzarilor Allied Telesyn in zona Europei Centrale si de Est, principalii sai beneficiari fiind Societatea Nationala de Radiocomunicatii, RomTelecom si Romanian Data Systems.

IBM si AT&T ofera echipamente de securitate gratuite

Oficialii IBM au anuntat saptamana trecuta ca vor scoate pe piata aplicatii de securitate free, care vor ajuta companiile sa-si imbunatateasca securizarea retelelor interne de calculatoare. Oferta vine in acelasi timp cu anuntul AT&T de a oferi software gratuit care sa atentioneze surferii asupra eventualelor atacuri via Internet. Cele doua oferte vin intr-un moment in care guvernul american duce o campanie intensa pentru a determina utilizatorii sa fie mai constienti de necesitatea protejarii informatiilor confidentiale care sunt vehiculate pe web.

Softul saptamanii

Program pentru monitorizarea conexiunii la Internet

Daca observati ca este ceva in neregula cu viteza de conectare la Internet si doriti sa aflati in detaliu ce se intampla, puteti folosi WinMonitor, o aplicatie care monitorizeaza legatura de dial-up pentru a identifica si remedia eventualele probleme. WinMonitor verifica resursele sistemului si va ofera o analiza real-time a parametrilor computerului. Aplicatia executa statistici despre spatiul fizic disponibil pe hard, memoria virtuala, nivelul bateriei etc. WinMonitor include si optiuni cum ar fi monitorizarea activitatii imprimantei sau verificarea mailbox-ului. Pe langa acestea, puteti utiliza un calendar incorporat, o aplicatie QuickPad folositoare pentru note zilnice sau numere de telefon si chiar o functie de zoom pentru imagini. Programul ruleaza pe toate platformele Windows si poate fi descarcat de la https://ioupg.virtualave.net/index.shtml.