Într-un mesaj postat pe Facebook, Raluca Turcan enumeră principalele măsuri care pot fi luate şi demontează zvonurile alarmiste vehiculate în special în mediul online.

❗️ “Câteva lămuriri necesare despre starea de urgență:
Impunem starea de urgență DOAR pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor nocive în cazul coronavirusului. Nu vor fi aplicate toate măsurile din lege pe care le vedeți prezentate alarmist pe unele mijloace media.
Nu se raționalizează alimentele! Acest scenariu este imposibil.
Vom avea posibilitatea de a aloca mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară.
Românii nu vor rămâne fără apă, căldură, supermarketurile și farmaciile nu se vor închide. Serviciile esențiale pentru fiecare dintre noi vor fi asigurate în continuare. În mod OBLIGATORIU.
Toate prevederile din decretul de instituire a stării de urgență vor fi comunicate transparent tuturor românilor prin intermediul presei.

Dar cel mai important, dragii mei, este că fiecare dintre noi trebuie să respectăm întocmai regulile impuse de statul român și informațiile trebuie luate DOAR de la autorități.

Dacă respectăm regulile, îi protejăm pe cei dragi nouă!”, conchide vicepremierul.

➡️ Suntem în mijlocul unei avalanșe de fake-news și este de datoria noastră să demontăm toate dezinformările și să ne…

Posted by Raluca Turcan on Sunday, 15 March 2020