Elevii care îşi doresc să devină agenţi vamali au acum posibilitatea să facă stagii de practică la Poştă, în urma unui parteneriat dintre această instituţie şi Şcoala Postliceală FEG Bucureşti.

Stagii de practică în cadrul Departamentului Poşta Internaţională

Mai exact, Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a anunţat, vineri, parafarea unui acord de parteneriat cu Şcoala Postliceală “Fundaţia Ecologică Green” (FEG) Bucureşti.

În baza acestui acord de parteneriat, elevii care studiază specializarea “agent vamal” vor avea posibilitatea să efectueze stagii de practică în cadrul Departamentului Poşta Internaţională – Serviciul Relaţii cu vama şi declaranţi vamali.

Sesiunile de practică vor dura două luni şi vor fi organizate în grupuri de câte trei persoane. Acest lucru este necesar astfel încât să fie asigurate toate normele în vigoare de respectare a distanţării sociale, transmite Compania Naţională Poşta Română într-un comunicat de presă.

Elevii se vor familiariza cu schimbările care urmează a fi implementate începând cu 1 iulie 2021

“Compania vine, astfel, în sprijinul elevilor din anii I şi II ai Şcolii Postliceale FEG care vor avea ocazia să cunoască modul în care se desfăşoară activităţile de reprezentare în vamă, la nivelul Poştei Române, precum şi cadrul legal care guvernează activitatea declaranţilor vamali.

Totodată, elevii se vor familiariza cu schimbările care urmează a fi implementate începând cu 1 iulie 2021, atunci când se va elimina pragul de scutire de TVA”, afirmă reprezentanţii CNPR.

Fundaţia Ecologică Green (FEG) este o instituţie de învăţământ acreditată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar diplomele obţinute sunt recunoscute, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Poşta Română deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. În prezent, peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi mai mult de 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.