Germania urmează să despăgubească firmele şi companiile lovite de noile măsuri luate de autorităţi. Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, lucrează la un pachet de sprijin în valoare de până la 10 miliarde de euro, destinat despăgubirii companiilor pentru veniturile pierdute ca urmare a unei noi restricţii, au declarat miercuri pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

La o reuniune online cu cancelarul Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri germane, ministrul Scholz ar fi declarat că „situaţia este foarte, foarte serioasă. Avem nevoie acum de măsuri ample şi trebuie să limităm impactul lor financiar”, susţine unul dintre participanţii la această reuniune.

Firmele mici şi mijlocii vor putea să recupereze de la stat până la 75% din veniturile lor pe care le-au generat în luna noiembrie a anului trecut, arată planul elaborat de Olaf Scholz. Companiile mari vor primi până la 70% din veniturile pierdute.

Potrivit unor surse guvernamentale, cancelarul Angela Merkel îi va presa miercuri pe premierii landurilor să accepte reintrarea în izolare parţială în cursul lunii noiembrie, în încercarea de a opri creşterea cazurilor de infecţie cu coronavirus. Restricţiile ar urma să intre în vigoare lunea viitoare, pe 2 noiembrie, transmite Agerpres.

Şi Germania are probleme cu lipsa personalului în spitale

Lipsa personalului din spitale devine una dintre principalele probleme în îngrijirea pacienților cu coronavirus din Germania, unde numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă s-a dublat în ultimele două săptămâni. Există suficiente paturi și ventilatoare suplimentare în unitățile de terapie intensivă, dar medicii se tem de lipsa de profesioniști pentru îngrijirea pacienților.

În unitățile de Terapie Intensivă există în prezent 1.362 de pacienți cu coronavirus, dintre care 622 necesită ventilație asistată. Germania a înregistrat 11.409 infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, comparativ cu 6.868 în urmă cu o săptămână, potrivit datelor RKI actualizate la miezul nopții trecute. Numărul total de cazuri pozitive, de la prima contagiune anunțată în țară la sfârșitul lunii ianuarie, se ridică la 449.275, cu 10.098 de decese, 42 în plus în ultima zi.