Soția unui cercetător din Wuhan care studia o categorie de viruși mortali ar fi murit de Covid-19 în decembrie 2019, potrivit unui raport american, transmite Express.co.uk.

Liderul unei investigații a Departamentului de Stat sub administrația Trump a susținut informațiile pe fondul unui interes de a promova teoria originii scurgerilor de laborator a Covid-19.

David Asher, care a condus o investigație cu privire la originile COVID-19, a declarat pentru Daily Caller că un angajat de la Institutul de Virologie din Wuhan a furnizat informații despre soția cercetătorului de laborator care murit din cauza unui virus misterios.

Acest lucru rezultă dintr-un raport publicat în Wall Street Journal weekendul trecut, care a dezvăluit că trei lucrători din laboratorul din Wuhan au fost internați cu simptome asemănătoare COVID-19 în noiembrie 2019.  Acest lucru a fost cu câteva săptămâni înainte de primul caz confirmat de COVID-19 din 8 decembrie.

David Asher a declarat pentru Fox News săptămâna aceasta: “Câți oameni normali, între 30 și 40 de ani, se îmbolnăvesc atât de mult de gripă încât trebuie să fie internați? Lucrătorii din laborator  primesc aproape sigur vaccinuri împotriva gripei.

Mai mult decât atât, care sunt șansele ca mai mulți muncitori – care se întamplă a fi cercetatorii în ceea ce privește creșterea patogenității COV RaTG13 și a COVS asociate se îmbolnavesc împreună?”

Acest lucru se întâmplă pe fondul unei concentrări asupra teoriei scurgerilor de laborator, după ce administrația Biden a cerut comunității americane de informații să își dubleze eforturile pentru a descoperi originile COVID-19.

“Este ridicol să spunem că virusul provine de la animale”

Acest apel a inclus posibilitatea ca virusul să fi apărut dintr-un accident de laborator, mai degrabă decât din contactul uman cu un animal infectat. China a respins ordinul președintelui Biden, indicând concluziile unui raport din martie al unei misiuni a Organizației Mondiale a Sănătății.

Joi, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez, Zhao Lijian, a declarat că este „extrem de puțin probabil” ca virusul să fi venit de la un laborator din Wuhan.

Experții științifici susțin cea mai probabilă explicație este că virusul s-a transmis la oameni de la o gazdă animală într-un eveniment natural. Cu toate acestea, David Asher a sugerat că este „ridicol” să spunem că virusul provine de la animale.

El susține că ancheta administrației Trump nu a găsit aproape „nici o dovadă” care să susțină o origine naturală.

David Asher a declarat pentru Fox News: „Am constatat că, în ciuda afirmațiilor comunității noastre științifice, inclusiv a Institutului Național de Sănătate și a organizației NIAID a Dr. Fauci, aproape că nu există dovezi care să susțină o evoluție naturală a COVID-19.  A spune că acest lucru a ieșit dintr-o situație zoonotică, este ridicol”.

Donald Trump, a declarat pentru canalul de știri american Newsmax că s-a simțit ușurat de faptul că opinia științifică și mass-media  ajung în sfârșit la punctul său de vedere. „Am spus chiar la început care este originea virusului”, a declarat Donald Trump.

Sursă foto: Dreamstime