Sorin Grindeanu, verificări pe autostrada A0

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut anunțul privind stadiul lucrărilor de pe Autostrada de Centură a Capitalei A0, Sectorul de Nord, precizând că până la sfârșitul acestui an vom putea circula pe aproximativ 10 kilometri din această autostradă.

După o verificare a șantierelor, Grindeanu a evidențiat mobilizarea eficientă a constructorului român de pe Lotul 2, Corbeanca-Afumați. Astfel, între nodul rutier de la DN1 și nodul rutier cu Autostrada A3 București-Ploiești, pe o lungime de aproximativ 10 km, circulația va fi deschisă până la finalul anului.

Constructorul român este implicat și în Lotul 4, Pantelimon-Glina, unde, deși lucrările se află în faza de proiectare, Grindeanu se așteaptă la o mobilizare exemplară pentru a permite deschiderea circulației în anul 2024.

Pe Lotul 1, Joița-Corbeanca (17,5 km), antreprenorul italian a primit ordinul de începere a proiectării la mijlocul lunii octombrie. Are termen de finalizare a acestei etape într-un an de zile conform anunțului oficial. De asemenea, constructorul chinez de pe Lotul 3 Afumați-Pantelimon (8,60 km) se află în etapa de proiectare, care ar trebui să se încheie în iunie 2024, urmând ca imediat după aceasta să înceapă lucrările de construcție.

Conform termenelor contractuale, Autostrada de Centură București, cunoscută sub denumirea A0, cu o lungime totală de 100,7 km, este planificată să fie deschisă circulației până la finalul anului 2026, contribuind semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din regiune.

sorin grindeanu
SURSA FOTO: Dreamstime

Un nou tronson deschis pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a adus o veste îmbucurătoare pentru români. El a anunțat că lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis în jurul datei de 25 decembrie. Declarația a fost făcută în timpul unei vizite pe șantierul din județul Olt.

Întrebat dacă constructorul UMB va finaliza lucrările pentru a permite deschiderea întregului lot de 32 de kilometri, situat între Slatina și Colonești, Grindeanu a confirmat că acest lucru se poate întâmpla „Undeva în jurul Crăciunului”.

Ministrul a subliniat că lucrările la lotul 3 sunt într-un stadiu avansat. Termenul de finalizare în decembrie este „perfect realizabil”. Lotul 3 va asigura conectivitate între Craiova și Pitești, reprezentând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii rutiere din zonă.

În privința lotului 4 al Drumului Expres, Grindeanu a menționat că lucrările sunt, de asemenea, într-un stadiu avansat. Se așteaptă ca acesta să fie deschis la finalul anului 2024. Este cu un mai devreme decât termenul prevăzut în contract.