Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Avangarde, PNL ar câştiga alegerile parlamentare, dacă acestea ar avea loc duminică viitoare, însă scăderea procentelor este în mod sigur îngrijorătoare pentru liberali şi pentru preşedintele Iohannis.

Potrivit sondajului, PNL ar aduna 35% dintre voturile românilor, fiind urmat de PSD cu 29% şi, la o distanţă considerabilă, de Alianţa 2020 USR+PLUS, cu 13%.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, ar obţine 6% din voturi, UDMR 5%, ALDE şi PMP câte 4%, iar PPU 3%, spun cei de la Antena 3.

Întrebaţi dacă măsurile luate de Guvern pentru ajutarea mediului de afaceri au fost sau nu suficiente, 25% dintre respondenţi au considerat că sunt suficiente, 41% au considerat că măsurile Guvernului nu sunt de ajuns, iar 34% au ales varianta “nu ştiu/nu răspund”.

Klaus Iohannis şi Gabriela Firea sunt aproape la egalitate când vine vorba despre părerea românilor despre ei. În cazul lui Iohannis, 52% dintre respondenţi spun că au o părere proastă, iar 44% o părere bună, în timp ce în cazul Gabrielei Firea procentele sunt de 53% la părere proastă şi 41% la părere bună. Printre personajele politice despre care cei mai mulţi români au răspuns că au o părere proastă sau foarte proastă se numără Traian Băsescu, Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Călin Popescu-Tăriceanu, iar lider este Kelemen Hunor, despre care 77% dintre respondenţi au precizat că au o părere proastă.

Cât cele mai importante surse de îngrijorare pentru români în acest moment, sondajul Avangarde arată că acestea sunt posibilitatea pierderii locului de muncă (25%), posibila infectare a lor sau a unui membru din familie cu COVID-19 (22%) şi creşterea preţurilor la alimentele de bază (18%).