Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, sâmbătă, informaţia privind estimările agenţiei de rating Standard & Poor’s referitoare la România.

Standard & Poor’s (S&P) a confirmat, vineri, ratingul României la „BBB-/A-3” pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Deşi agenţia se aşteaptă ca efectele economice şi fiscale negative provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) să ducă la majorarea datoriei guvernamentale nete a României la 43% din PIB în 2020, estimează că vor avea loc măsuri semnificative de consolidare după alegerile generale din 2020. Perspectiva ratingului României rămâne negativă deoarece agenţia vede riscuri la adresa balanţei de plăţi externe şi a echilibrului bugetar în următoarele 18 luni, dacă factorii de decizie politică nu pot stabiliza şi consolida orientarea bugetară după această recesiune indusă de pandemie.

Marcel Ciolacu a scris pe pagina sa de socializare că Guvernarea PNL este definită de cuvântul „negativ”. El se întreabă unde sunt tonele de bani de la Bruxelles cu care liberalii se laudă sau investiţiile străine, care, de fapt, ar fi fugi din România. „Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos, austeritate și șomaj”, mai afirmă Ciolacu.

„România rămâne acolo unde a bagat-o PNL – pe NEGATIV!”

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta definește Guvernarea PNL!

Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL – pe NEGATIV! Și cu perspectivă de înrăutățire!

Unde este măreața creștere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriți de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investițiile străine care, de fapt, fug din România?!

Niciunde! Singura performanță a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriașe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII??

Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos, austeritate și șomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent și sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!”, este mesajul postat de liderul PSD pe pagina sa de Facebook.