Ai voie sau nu să tragi un pui de somn în mașină?

Poți avea anumite probleme dacă vrei să tragi un pui de somn în timp ce te afli în mașină. Citiți mai departe pentru a afla ce trebuie și ce nu trebuie să faceți dacă dormiți în mașină și dacă este ilegal sau nu.

Când te afli la volan, trebuie să fii mereu atent, acesta fiind unul dintre cele mai importante considerente de siguranță pe care trebuie să-l adopte conducătorii auto atunci când se află pe șosea.

Cu toții ne-am aflat la volan și am observat că ne pierdem concentrarea, în special în timpul călătoriilor lungi. Având în vedere acest lucru, este important să faceți o pauză dacă simțiți că vă scade vigilența atunci când vă aflați pe drum, dar s-ar putea să fiți îngrijorat dacă aveți voie sau nu să vă opriți pentru un pui de somn.

Este ilegal să dormiți în mașină? Răspunsul este că nu este ilegal să dormiți în mașină, însă trebuie avute în vedere anumite aspecte.

Atâta timp cât sunteți parcat în siguranță și legal, atunci nu există nicio problemă să te odihnești în mașină. De fapt, poate fi cel mai sigur lucru pe care îl puteți face dacă sunteți foarte obosit.

somn masina
SURSA FOTO: Unsplash – Elvis Bekmanis

Unde este indicat să dormi în mașină?

Cea mai bună opțiune dacă vrei să te bagi la somn în mașină este probabil o parcare, deoarece puteți intra într-un loc marcat și puteți evita traficul. Dacă vă aflați pe autostradă, asigurați-vă că nu opriți pe banda de urgență și așteptați să ajungeți la o stație de benzină sau la una dintre parcările special amenajate de-a lungul autostrăzii.

Asigurați-vă că respectați regulile parcării pentru a evita să primiți o amendă de parcare și nu uitați că multe parcări ale stațiilor de benzină au o limită de ore.

Puteți dormi în zonele rezidențiale, atâta timp cât nu blocați trotuarele sau aleile și nu există restricții de parcare. De asemenea, unele centre urbane au restricții privind parcarea pe timp de noapte, dar atâta timp cât nu încălcați nicio regulă, nu ar trebui să aveți probleme.

Ar trebui să evitați să dormiți în timp ce staționați pe o proprietate privată, cu excepția cazului în care ați cerut permisiunea proprietarului terenului.

Cel mai bun mod de a evita să conduceți în stare de oboseală este să nu porniți într-o călătorie lungă dacă sunteți deja somnoros și să încercați să dormiți bine înainte.

De asemenea, ar trebui să faceți pauze regulate și să nu vă fie teamă să vă opriți, în siguranță și legal, pentru un pui de somn și o ceașcă de cafea, pentru a vă asigura că vă simțiți suficient de odihnit înainte de a continua să conduceți.