Avertizare pentru șoferi. O încercare de mituire a fost sancționată în judeţul Mureş

Avertizare pentru șoferi. Un individ a încercat să ofere o sumă de 600 de euro drept mită pentru doi agenți de poliție. Ulterior, fiul său a comis același gest în ziua următoare. Drept urmare, ambii au fost reținuți de autorități.

În județul Mureș, două persoane au fost reținute în urma unei tentative de mituire a doi agenți de poliție. Tatăl și fiul său au fost implicați în incident.

Tatăl a încercat să ofere o sumă de 600 de euro pentru a evita suspendarea permisului de conducere al fiului. Ulterior, acesta din urmă a repetat aceeași acțiune în ziua următoare. Drept urmare, amândoi au fost reținuți de către agenți.

Direcţia Generală Anticorupţie explică faptul că totul a pornit de la o depăşire pe linie continuă, realizată de fiul în cauză. În plus, momentul încercării de mituire a fost filmat.

„Două persoane, tată şi fiu, din judeţul Mureş au fost reţinute, ieri, 3 aprilie pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după denunţul a doi poliţişti din cadrul unei secţii de poliţie a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş.

Astfel, în data de 2 aprilie 2024, la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost înregistrate denunţurile a doi agenţi de poliţie cu privire la faptul că un bărbat le-a promis şi oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său pentru efectuarea unei depăşiri pe linie continuă.

Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare”, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie joi, 4 aprilie.

politie
Poliție / SURSA FOTO: Dreamstime

Propunere de arestare preventivă pe numele celor doi șoferi

Pe data de 3 aprilie 2024, a avut loc operațiunea de prindere în flagrant. În timpul acestei acțiuni, atât tatăl cât și fiul, care au comis infracțiunea, i-au dat unuia dintre polițiștii care a făcut denunțul o sumă de 10 mii de forinți. Suma a fost oferită pe lângă cei 600 de euro dați mită în ziua precedentă.

Serviciul Județean Anticorupție Mureș informează că cei doi indivizi vor fi aduși în fața instanței astăzi, cu propunerea de a fi plasați în arest preventiv.

„Cei doi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a transmis Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

Practica oferirii de mită de către șoferi polițiștilor din România este un fenomen des întâlnit, dar ilegal și condamnat de autorități. Această problemă reprezintă o formă de corupție și subminează integritatea instituției polițienești, precum și încrederea publicului în aceasta.